Ingrediente:
- 100 gr unt
- 100 gr untura
- 3 linguri zahar brut
- 2 oua
- 150 gr ciocolata cu 50% cacao
- 3 linguri lapte
- 400-450 gr faina
- 1 lingurita rasa praf de copt
- coaja rasa de portocala
- 2 lingurite esenta de portocale
- 1 lingurita rasa scortisoara
- un praf de sare
Mod de preparare:
Rupeti ciocolata bucatele, o topiti pe baie de aburi impreuna cu laptele.
O lasati sa se racoreasca dupa ce s-a topit.
Untul de la temperatura camerei, impreuna cu untura, zaharul brut si sarea, le mixati, pana zaharul se topeste.
Adaugati ouale, mixati bine, apoi puneti ciocolata topita, esenta de portocale.
Amestecati bine.
Presarati scortisoara, praful de copt si coaja rasa de portocala.
Faina cernuta o puneti treptat.
Mixati cat se poate, apoi framantati cu mana.
Trebuie sa obtineti un aluat omogen si nelipicios.
Cand este gata, il inveliti in folie alimentara si il dati la frigider 30 de minute.
Dupa acest timp, scoateti jumatate din el, restul il lasati la rece, intindeti o foaie nu prea subtire.
Cu o forma decupati fursecurile, le asezati pe o tava tapetata cu hartie de copt.
Le introduceti in cuptorul incins, la 170 de grade, pentru 10 minute.
Procedati astfel pana terminati tot aluatul de la rece.
Ii lasati sa se raceasca, apoi ii pastrati intr-o caserola sau o cutie speciala pentru biscuiti cu capac.
Serviti ori de cate ori doriti.
Sunt deliciosi! Sa aveti pofta!
Din aceasta cantitate mi-au iesit 85 de fursecuri.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu