Ingrediente:
Pentru blat:
- 6 oua
- 6 linguri indulcitor pulbere (sau 6 linguri zahar)
- 4 linguri ulei
- zeama de la 1/2 lamaie mai mare
- 6 linguri faina
- 1 praf de copt
- 1 lingura coaja rasa de lamaie
Crema de fructe de padure:
- 300 ml smantana pentru frisca
- 4 linguri crema tartinabila alba ca zapada
- 500 gr fructe de padure congelate
- 2 linguri pline amidon
- 2 linguri indulcitor pulbere premium 1:2 (sau 4 linguri zahar)
- 1 lingura coaja rasa de lamaie
- capsuni
- frunze de menta
Mod de preparare:
Blatul:
Separati ouale.
Albusurile le mixati cu un praf de sare, pana devin spuma.
Adaugati indulcitorul treptat si mixati la viteza mare, pana spuma devine lucioasa.
Incorporati galbenusurile, uleiul si zeama de lamaie.
Cerneti faina cu praful de copt, le adaugati peste oua, amestecati usor cu o paleta.
La final incorporati si coaja rasa de lamaie.
Tapetati cu hartie de copt o tava de 34/36 cm, turnati compozitia si o nivelati.
Introduceti blatul in cuptorul incins, la 180 de grade, pentru 14 minute.
Cand este gata, il scoateti din cuptor, il lasati sa se raceasca.
Taiati capele si le indeparatati, apoi taiati 3 fasii egale.
Crema de fructe de padure:
Intr-o cratita puneti fructele de padure cu indulcitorul.
Le transferati pe foc, le lasati sa clocoteasca 2-3 minute.
Amidonul il dizolvati cu 4-5 linguri de apa rece.
Dati focul la mic la fructe, turnati amidonul dizolvat, amestecati continuu pana se ingroasa.
Luati cratita de pe foc, o acoperiti cu folie alimentara si lasati sa se raceasca jeleul.
Smantana pentru frisca, rece, o mixati pana prinde putin volum.
Adaugati crema tartinabila alba ca zapaba, coaja rasa de lamaie si le mixati.
Puneti jeleul rece de fructe si mixati pana obtineti o crema omogena.
O dati la frigider pentru o ora.
Pe o tava asezati hartie de copt si prima fasie de blat. O insiropati putin, pentru ca blatul este usor uscat, precum pandispanul. Folositi un sirop cu lamaie sau vanilie.
Puneti 1/3 din crema, o nivelati usor, sa nu curga pe margini.
Asezati a doua fasie de blat, insiropati, inca 1/3 din crema.
Puneti ultima fasie de blat.
Restul de crema o puneti intr-un pos si formati cateva moate.
Acoperiti prajitura si o dati la rece peste noapte sau macar 2-3 ore.
A doua zi o decorati cu capsuni proaspete si menta.
O portionati si serviti!
Pofta buna!
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu