Ingrediente:
Pentru budinca de cacao:
- 500 ml lapte de soia neindulcit
- 3 linguri indulcitor pulbere 1:2 ( sau 6 linguri zahar)
- 4 linguri si 1/2 amidon
- 1 lingura si 1/2 cacao
- esenta rom
- 50 gr unt vegan
Pentru budinca de vanilie:
- 500 ml lapte de soia neindulcit
- 3 linguri indulcitor pulbere 1:2 (sau 6 linguri zahar)
- 5 linguri amidon
- esenta de vanilie
- 50 gr unt vegan
In plus:
- 60 biscuiti digestivi fara zahar (atatia mi-au intrat mie, dar conteaza tava folosita)
- cacao pentru pudrat (sau puteti opta pentru o glazura de ciocolata)
Mod de preparare:
Budinca de cacao:
Intr-o cratita puneti laptele vegetal, indulcitorul, amidonul si cacao.
Amestecati bine, apoi transferati pe foc.
Fierbeti crema la foc mic, amestecati continuu cu telul, pana se ingroasa ca o budinca.
O dati deoparte, o acoperiti cu folie.
Cand s-a racit, o mixati 1 minut.
Adaugati untul vegan de la temperatura camerei, esenta de rom, mixati putin pana obtineti o crema omogena.
Budinca de vanilie:
Intr-o cratita puneti laptele vegetal, indulcitorul si amidonul.
Amestecati si puneti cratita pe foc.
Invartiti continuu cu telul, pana se ingroasa crema ca o budinca.
O dati deoparte, o acoperiti cu folie pana se raceaste.
Mixati 1 minut crema rece.
Adaugati untul vegan de la temperatura camerei, vanilia si mixati pana obtineti o crema omogena.
Eu am folosit un inel detasabil, pe care l-am asezat intr-o tava, dar puteti monta direct in tava.
Asezati hartie de copt intr-o tava potrivita.
Puneti un inel detasabil (sau nu), asezati un strat de biscuiti, unul langa altul
Budinca de cacao o asezati din loc in loc cu lingura, apoi o nivelati.
Puneti iar un strat de biscuiti, budinca de vanilie si o nivelati.
Asezati ultimul strat de biscuiti.
Acoperiti tava cu prajitura cu folie, o dati la rece 5-6 ore sau peste noapte.
A doua si o portionati, o pudrati cu cacao si serviti.
Daca ii faceti glazura de ciocolata, o lasati sa se intareasca si pe urma o portionati.
Pofta buna!
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu