miercuri, 28 martie 2012

Mancarica de ciuperci

Ingrediente:
  • 1 kg ciuperci proaspete (sau conservate)
  • 1 morcov
  • 2 cepe mari
  • patrunjel verde
  • 150 gr rosii decojite in sos tomat
  • 2 catei de usturoi
  • sare
  • piper
  • 3 linguri ulei
  • 1 varf de lingurita cu marar uscat
Mod de preparare:
Ciupercile le decojim de pielita apoi le spalam.
Le taiem feliute subtiri.
Ceapa o curatam si o tocam marunt.
Morcovul il radem de coaja, apoi il taiem feliute lungi.
Rosiile le tocam cat mai mici.
Intr-o cratita punem uleiul la incins.
Puneam ceapa, morcovul si le inabusim 2 minute.
Adaugam ciupecile taiete si le lasam putin sa se inmoaie.
Adaugam circa o cana apa, condimentam cu sare si piper.
Lasam sa fiarba la foc potrivit.
Le incercam si cand sunt bine patrunse ciupercile adaugam si rosiile.
Le mai lasam putin sa scada,curatam usturoiul, il pisam si il incorporam in tocanita.
La urma punem mararul si patrunjel verde, tocat marunt.
Luam cratita de pe foc, lasam putin acoperita mancarea, apoi putem servi.

4 comentarii: