- jumatate piept de pui fara piele si os
- 1 borcan mic ciuperci intregi
- 2 rosii
- 1 ceapa
- 1 morcov
- 1-2 linguri ulei
- sare
- piper
- 1 lingura pasta de gogosari
- 200 gr paste
- 2 linguri smantana
- patrunjel verde
Pieptul de pui il spalam bine ,il tamponam cu niste servete de bucatarie si il taiem bucatele.
Ciupercutele le spalam si le taiem feliute.
Ceapa o curatam ,o spalam si o tocam marunt.
Morcovul il radem de coaja si il taiem rondele.
Rosiile le curatam de pielita si le taiem cuburi.
Intr-o tigaie punem putin ulei la incins.
Punem bucatelele de pui acolo 1,2 minute , apoi adaugam si ciupercutele si le mai lasam cam 1 minut.
Adaugam 1 cana de apa.
Cand incepe sa fiarba puneam ceapa si morcovul,putina sare si piper ,si lasam totul la foc potrivit,acoperit cu un capac.
Dupa ce fierbe cam 10 punem si rosiile taiate.
Cand puiul si legumele sunt aproape gata punem pasta de gogosari si mai dam 2,3 clocote apoi inchidem.
Acum dupa preferinte ori lasati pana scade de tot zeama ,ori o lasati cu putina zeama asa cum am facut eu ,ca un sosulet subtire.
Intr-o oala punem apa cu un praf de sare la fiert.
Cand clocoteste dam drumul la paste si le fierbem 10-15 minute.
Cand sunt gata le scurgem de apa si le amestecam cu 2 linguri smantana.
Asezam pe o farfurie paste ,apoi puiul cu ciuperci in sos ,iar la urma presaram niste patrunjel verde.
Pofta buna!!!
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu