miercuri, 25 aprilie 2012

Friptura de miel la cuptor

Ingrediente:
  • 5 kg carne de miel
  • 1 legatura ceapa verde
  • 1 legatura usturoi verde
  • 2-3 crengute marar verde (doar daca va place)
  • 1 ceapa uscata
  • jumatate capatana de usturoi
  • 1 lingura sare
  • 1 lingurita piper macinat
  • 1 lingura boia de ardei
  • 2-3 foi de dafin
  • 1 lingura boabe de piper
  • 500 ml vin rosu
Mod de preparare:
Carnea de miel se spala foarte bine in multe ape si se indeparteaza toate impuritatile.
Se taie bucati potrivit de mari.
Ceapa si usturoiul verde le spalam si le tocam.
Mararul il spalam, indepartam cozile si il taiem cat mai marunt.
Ceapa uscata o curatam si o taiem rondele.
Usturoiul il curatam si il pisam.
Intr-un bol mai mare punem toata verdeata tocata, ceapa rondele si usturoiul pisat.
Turnam vinul, sarea, piper, boia de ardei si foile de dafin rupte bucatele si le amestecam bine.
Carnea o punem in bolul cu amestecul de vin si condimente.
Amestecam bine si dam carnea la frigider pentru 24 de ore, dar acoperim vasul cu o folie.

A doua zi, punem carnea intr-o tava mai mare.
Turnam putin din lichid, iar restul il oprim, pentru a mai stropim carnea din cand in cand.
Deasupra punem boabe de piper si introducem tava in cuptorul incins, la 180-190 de grade.

O mai invartim din cand in cand, o mai stropim cu bait-ul ramas.
Cand este bine patrunsa, oprim cuptorul si acoperim friptura pentru a se pastra frageda.
Pofta buna!



Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu