Ingrediente:(pentru doua tavi)
- 12 oua
- 1 legatura marar
- 1 legatura patrunjel
- 2 catei de usturoi
- 1 lingurita sare
- jumatate lingurita de piper
- 1 praf de copt
- 1 kg ficatel de pui
- 7-8 linguri faina alba
- 1 borcan 400 gr ciuperci intregi
- miez de lapte Delaco (optional)
Ficateii ii spalam in cateva ape, apoi ii lasam sa stea 10 minute in apa rece sa mai iese sangele din el.
Ouale le mixam spuma.
Adaugam piperul, sarea si praful de copt, iar la urma faina.
Patrunjelul si mararul il spalam, indepartam cozile si il tocam marunt.
Usturoiul il curatam, il spalam si il pisam.
Atat verdeata cat si usturoiul le incorporam in compozitia de oua.
Ficatelul il scurgem de apa, apoi il rumenim intr-o tigaie, dar fara ulei, cam 2 minute pe o parte si 2 minute pe cealalta parte, apoi il scoatem pe o farfurie in care asezam un servetel de hartie.
Ciupercile le scoatem din borcan si le spalam.
Daca sunt micute le lasam intregi, daca nu le taiem in 3 sau 4 feliute.
Luam doua tavi de chec, le ungem cu margarina si le tapetam cu hartie de copt.
Punem in fiecare tava cate un polonic si jumatate din compozitia de oua.
Taiem bucatele de ficat, nu foarte marunt si il punem in tavi, in egala masura si uniform.
Deasupra punem restul de compozitie de oua.
Asezam cate doua felii de miez de lapte Delaco, apoi punem ciupercutele si le impingem putin cu degetul in compozitie.
Dam tavile in cuptorul incins pentru 45 de minute.
Cand este gata, il scoatem, il lasam sa se racoreasca, apoi servim.
Sa aveti pofta!
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu