marți, 15 mai 2012

Tort pentru sagetatoare

Ingrediente:
Pentru blat:
  • 100 gr margarina la pachet
  • 300 ml apa minerala
  • 250 gr zahar
  • 1 plic praf de copt
  • 1 lingura zeama de lamaie
  • 1 praf de sare
  • 1 esenta rom
  • 1 lingura si jumatate cacao
  • 270 gr faina (poate sa va trebuiasca o lingura in plus sau in minus)
Crema de ciocolata:
  • 375 ml lapte de soia
  • 3 linguri faina
  • 1 lingurita cacao
  • 4 linguri zahar
  • 100 gr ciocolata amaruie
  • 3 foi gelatina (5 gr au toate trei)
  • 1 plic zahar vanilat
  • 1 esenta rom
Crema de lamaie:
  • 375 ml lapte de soia
  • 3 linguri faina
  • 4 linguri zahar
  • 1 plic zahar vanilat
  • 1 esenta lamaie
  • 1 lingura zeama de lamaie
  • coaja rasa de lamaie
  • 3 foi gelatina
Pentru sirop:
  • 1 esenta rom
  • 2 linguri zahar pudra
  • putina apa
Pentru ornat: 
  • 200 ml frisca vegetala
  • 70 gr ciocolata amaruie
Mod de preparare:
Blatul:
Topim margarina la microunde sau pe baie de aburi.
Aceasta o amestecam cu telul impreuna cu zaharul, pana ce acesta din urma se topeste putin.
Adaugam apoi apa minerala ,zeama de lamaie si esenta.
Praful de copt il amestecam intr-un bol cu praful de sare,faina si cacaua.
Le amestecam bine, apoi incepem sa le incorporam in compozitia cu margarina.
Batem bine cu telul pentru a nu se forma cocoloase.
Luam o tava de tort, o ungem cu margarina si punem hartie de copt.
Turnam compozitia de blat in tava si o dam in cuptorul incins.
Lasam  la o temperatura potrivita pana blatul este copt, cam 35 de minute (faceti testul cu scobitoarea).
Cand este gata il lasati sa se raceasca, apoi taiati 3 foi (o sa va iese 3 foi subtirele).
Crema de ciocolata:
Punem cele 3 foi de gelatina la hidratat 10 minute in apa rece.
Ciocolata o rupem bucatele si o topim.
Intr-un bol punem faina, zaharul, cacaoa si cateva linguri de lapte.
Le amestecam bine pana obtinem o pasta.
Restul de lapte il punem la fiert impreuna cu zaharul vanilat.
Cand acesta incepe sa fiarba adaugam compozitia din faina si invartim continuu.
Cand se ingroasa ca o budinca o luam de pe foc.
Adaugam gelatina hidratata si amestecam bine.
Incorporam si ciocolata topita apoi punem crema la racit, dar acoperim cratita sa nu prinda pojghita.
Cand este rece punem si esenta de rom.
Crema de lamaie:
Intai punem gelatina la hidratat 10 minute in apa rece.
Faina o amestecam cu zaharul si cateva linguri de lapte si invartim bine, bine.
Restul il punem la fiert cu zaharul vanilat.
Cand da in clocot punem compozitia de faina si invartim mereu cu un tel pana se ingroasa ca o budinca.
Cand e gata o luam de pe foc si adaugam gelatina, pe care o amestecam bine si esenta de lamaie.
Lasam sa se raceasca, dar acoperiti cratita.
Cand este rece adaugam zeama si coaja de lamaie.
Siropul:
Amestecam bine apa cu zaharul pudra si esenta.
Asamblare:
Tapetam o tava detasabila de tort cu folie alimentara.
Punem prima foaie , o insiropam putin (nu insiropati mult foile ca nu este nevoie) si punem crema de lamaie pe care o intindem uniform.
Punem a 2 a foaie de blat, iar insiropam putin, apoi crema de ciocolata pe care o intindem bine pe toata suprafata foii de blat.
Acoperim cu foaia trei de blat si o insiropam.
Intr-un bol batem frisca bine (neaparat sa fie tinuta la rece inainte de a o mixa).
Imbracam tortul in frisca.
Cele 70 de gr de ciocolata amaruie, am topit-o , apoi am pus-o intr-o punga, am gaurit un colt si am facut diverse forme de hartia de copt.
Le-am pus la frigider sa se intareasca apoi am decorat tortul.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu