- 10 tuburi cannelloni
- 350 gr branza de vaci
- 2 cepe verzi
- marar verde
- patrunjel verde
- 2 oua
- sare
- piper
- 1 lingura ulei
- 550 ml lapte
- 1 lingura unt
- 2 linguri faina
- sare
- piper
Intr-un bol punem branza.
Ceapa o spalam si o taiem rondele.
Mararul si patrunjelul il spalam si il tocam marunt.
Punem peste branza verdeata si ceapa, apoi dam gust cu sare si piper.
Punem si cele doua si amestecam bine.
Cu aceasta compozitie umplem cannelloni.
Sosul bechamel:
Intr-o cratita punem untul la topit.
Adaugam faina si amestecam bine.
Laptele il turnam treptat, dar sa fie putin caldut.
Amestecam cu un tel pana se dizolva bine faina si nu se formeaza nici un cocolos.
Lasam sa fiarba la foc potrivit, mai invartim din cand in cand.
Punem un praf de sare, unul de piper si cand s-a ingrosat putin tragem sosul de pe foc.
Ungem un vas yena, termorezistent sau de care doriti, cu uleiul.
Asezam pastele umplute, iar deasupra venim cu sosul, pe care il distribuim uniform.
Deasupra presaram putin patrunjel verde.
Dam vasul in cuptor, apoi dam si drumul la cuptor.
La inceput vasul sa fie acoperit, iar mai spre final dati capacul la o parte ca sa prinda putina crusta.
Cand sunt gata le scoatem la racorit.
Pofta buna!
Like!!! Bine ca mi-ai adus aminte sa le refac pe ale mele...
RăspundețiȘtergerePup!
ȘtergereEi na,ca pe astea nu le-am facut dar nu-i timpul trecut;cu siguranta le voi face si eu ca sunt fan paste!
RăspundețiȘtergerepupici si o noapte linistita!!
Nu e tarziu deloc.Pup!
Ștergerecat de bine arata si cat de bune cred ca sunt...nu am facut cu branza dar cu siguranta o sa incerc reteta
RăspundețiȘtergereSper sa iti placa daca o sa prepari!!
Ștergere