Ingrediente:
- 2 ardei galbeni
- 1 ardei kapia
- 1 ceapa mare
- 1 morcov
- 2 cartofi mari
- 1 castronel pastai verzi
- 3 rosii mari
- sare
- piper
- 3 linguri ulei
- 1 catel de usturoi
Mai intai pregatim toate legumele.
Ceapa o curatam, o spalam si o tocam marunt.
Curatam cartofii, ii spalam si ii taiem cam in 8 bucati pe lung.
Ardeii ii taiem pe jumatate, le scoatem cotorul si semintele, apoi ii taiem bucati mai mari.
Morcovul il radem de coaja, il taiem in doua pe lungime, apoi feliute.
Rosiile le decojim si le facem cubulete.
Intr-o tigaie punem uleiul la incins.
Adaugam ceapa, morcovul si vreo 3 linguri de apa ( asta doar ca sa evitati prajeala) si le inabusim putin.
Apoi punem ardeii galbeni si kapia, rosiile si pastaile (eu am avut congelate).
Le mai inabusim si pe acestea putin, iar mai apoi picuram cate putina apa si acoperim vasul cu un capac.
Lasam sa se pregatesca la foc potrivit, timp in care mai picuram apa calda.
Cand s-au facut cam pe jumatate legumele, dam drumul si cartofilor.
Iar stropim cu apa si cand mancarea este gata o lasam sa scada bine.
La final condimentam cu sare, piper si dupa 1 minut tragem tigaia de pe foc.
Curatam usturoiul si il pisam, apoi il incorporam in mancarea de legume si lasam vreo 5 minute tigaia acoperita.
Sa aveti pofta!
Foarte frumoasa mancarica ta Rocsi. Servesc si eu o portie ca arata delicios! ;)
RăspundețiȘtergereMultumesc si esti servita cu drag!
ȘtergereSimplu si buuun! hugs
RăspundețiȘtergereMultumesc!
ȘtergereChiar ca este simplu si bun!Imi place si mie.
RăspundețiȘtergereTe pup si zi faina-ti doresc:-)
Multumesc si sa ai parte de un week-end frumos!
Ștergere