luni, 10 decembrie 2012

Mancare de mazare cu pulpe de pui


Ingrediente:
  • 2 pulpe de pui
  • 1 borcan mazare de 800 gr
  • 1 ceapa
  • 1 morcov
  • 1 rosie mare
  • 1/2 ardei galben
  • sare
  • piper
  • 1 lingurita boia de ardei dulce
  • 2 linguri pasta de tomate
  • marar (uscat sau verde)
Mod de preparare:
Pulpele de pui le parlim pe flacara si le spalam bine.
Le tamponam cu un servet de surplusul de apa si le taiem pe jumatate.
Intr-o oala teflonata punem pulpele si le rumenim pe ambele parti (daca puneti intr-o oala de normala nu uitati sa picurati putin ulei).
Le acoperim cu apa si le lasam sa fiarba, dar cand formeaza spuma o indepartam cu o paleta.
Mocovul il curatam de coaja, il spalam, il taiem pe lung pe jumatate, apoi rondele.
Ceapa o curatam si o tocam marunt.
Rosia o decojim si o taiem cubulete.
Ardeiul il taiem bucatele nu foarte mari.
Dupa ce spumam carnea, adaugam si legumele, in afara de rosie.
Cand este fiarta pe jumatate carnea, punem rosia taiata, boiaua de ardei, sare si piper dupa gust.
Lasam la foc potrivit si cand e aproape gata carnea, incorporam mazarea, pe care o spalam intr-o apa.
Desfacem pasta de tomate in 3-4 linguri de apa si ii dam drumul peste mancare.
Lasam sa mai dea cateva clocote, apoi tragem oala de pe foc.
Presaram marar, o acoperim cu un capac, iar dupa 5 minute poate fi servita.
Mancarea o scadeti cat de mult va place, mie imi place mai in zeama .
Sa aveti pofta...

15 comentarii:

  1. Ce frumos ninge la tine pe blog :D Buna tare mazarea cu pui, pe gustul meu!
    Pupici :*

    RăspundețiȘtergere
  2. E bună mazărea. Am făcut și eu astăzi, iar dacă are și cărniță ce să mai povestim?

    RăspundețiȘtergere
  3. Imi place mazarea sub orice fel...foarte buna mancarica ta ;)
    Pupici

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Angela si mie imi place mult mazarea, desi acum cativa ani nu prea o agream..Pup!

      Ștergere
  4. Vai cat de frumos ninge la tine !!!
    Iar cu papica asta m-ai numerit la fix....este preferata mea. Asa ca....acusica sun la usa....
    Te tzuc !

    RăspundețiȘtergere
  5. Ca tot nu stiam ce sa fac cu mazarea aia care zace la mine in frigider..foarte buna reteta ta !!!

    RăspundețiȘtergere
  6. Ce mancarica buna si ce frumos ninge la tine! :)

    RăspundețiȘtergere