Ingrediente:
- 2 kg cirese
- 500 gr visine
- 35 linguri de zahar ( 2 linguri si 1/2 pentru fiecare borcan)
- 14 borcane de 800 gr
- apa
Ciresele si visinele le punem intr-un bol si le spalam sub jetul de apa rece, apoi indeparatam coditele.
Le punem intr-o sita si le lasam sa se scurga de apa.
Borcanele si capacele le spalam bine cu apa fierbinte si detergen de vase, apoi le punem la scurs cu gura in jos pe un prosop curat.
Dupa ce s-au uscat punem cirese, visine cat sa le umplem pe jumatate.
Cu ajutorul unui borcan cu fructe masuram cantitatea de apa necesara.
Apa masurata o turnam intr-o cratita, punem zaharul si trasferam totul pe flacara aragazului pana se topeste zaharul.
Siropul obtinut il turnam in borcane.
Infiletam bine borcanele si le invelim in hartie alba.
Intr-o oala ceva mai larga, punem borcanele invelite, apa cat sa le acoperim pe 3/4 iar deasupra asezam un prosop de bucatarie.
Punem la foc potrivit si din momentul in care incepe sa fiarba apa le lasam 30-35 de minute la sterilizat.
Le scoatem, le asezam intr-o patura si le lasam acolo pana a 2 a zi cand se racesc.
Le etichetam si la loc racoros cu ele.
Buna idee! Chiar asa, de ce n-ar merge impreuna ciresele cu visinele?
RăspundețiȘtergereMultumesc Gabriela pentru vizita!
ȘtergereGrozav de gustos,mai ales daca este si putin rece!Te pup!
RăspundețiȘtergereMultumesc mult Dia. Pup!
ȘtergereCe compot bun ai facut! Bravo Rocsi, esti harnicuta foc.
RăspundețiȘtergereTimea iti multumesc mult. Pup!
Ștergere