marți, 25 iunie 2013

Frigarui de pui cu sote de mazare

Imi plac mult frigaruile de pui si le pregatesc de cate ori am ocazia pentru ca sunt si pe placul alor mei. Vi le recomand cu drag.

Ingrediente:
Pentru frigarui:
  • rosii cherry
  • ardei galben
  • 1 ceapa
  • 1 piept de pui dezosat
  • 2 catei de usturoi
  • 2 linguri ulei
  • 1 lingura cu varf mustar
  • 2 linguri vin 
  • 1/2  lingura otet balsamic
  • sare
  • piper
  • 1 lingurita rasa boia de ardei dulce
  • busuioc uscat
  • cimbru uscat
  • oregano uscat
Pentru sote de mazare:
  • 300 gr mazare la borcan (sau proaspata)
  • 1 ceapa mica
  • 1 cub unt
  • sare
  • piper
  • 1 lingura smantana
  • marar verde
  • cascaval
Mod de preparare:
Frigaruile:
Mai intai marinam carnea sa prinda din toate aromele.
Intr-un bol amestecam mustarul, uleiul, vinul, otetul balsamic, boiaua de ardei, busuioc, oregano si cimbru uscat.
Amestecam bine, punem sare si piper dupa gust, apoi usturoiul pisat.
Incorporam toate pana devin ca o pasta mai subtire.
Pieptul de pui il spalam, il tamponam cu un servet si il taiem cubulete.
Il punem in amestecul de condimente, il invartim cu o lingura si il lasam la frigider pentru circa 30 de minute.
Rosiile le spalam si le indepartam coditele.
Ceapa o curatam si o taiem bucatele mici, ardeiul galben il facem cuburi potrivite.
Betele de frigarui le punem intr-un bol cu apa rece.
Dupa ce carnea s-a marinat si totul este pregatit montam frigaruile.
Pe bete asezam bucatele de carne, cate o rosioara, bucatele de ceapa si ardei in ordinea pe care o doriti.
Ungem o tigaie grill cu putin ulei, o punem la incins si asezam frigaruile.

Le rumenim bine pe toate partile si cand sunt gata le scoatem pe un platou.

Sote de mazare:
Curatam ceapa si o tocam marunt.
Intr-o tigaie punem untul la topit si cand este incins punem ceapa, 4-5 linguri de apa si o inabusim  putin.
Spalam mazarea si ii dam drumul in tigaie, dar mai adaugam putina apa.
Lasam sa se faca la foc potrivit, cand este bine scazuta punem smantana, condimentam cu sare si piper.

Mai lasam circa 1 minut pe foc apoi tragem tigaia deoparte.
Ne asezam pe o farfurie frigarui, putina mazare peste care presaram marar verde tocat si radem putin cascaval.
Un meniu foarte bun. Sa aveti pofta!

10 comentarii: