duminică, 25 august 2013

Cornulete spritate cu nuci

Am facut aceste fursecuri acum ceva timp cand simteam nevoia de ceva dulce, dar asa mai de rontait. Ma gandeam la niste fursecuri, m-am apucat de rasfoit cartea 1001 retete din toata lumea si m-am oprit la aceasta reteta pentru ca aveam toate ingredientele necesare. Sunt absolut delicioase!

Ingrediente:
  • 1 cana unt moale
  • 1 ou
  • 2/3 cana zahar
  • 1 cana nuci macinate
  • 2 lingurite zahar pudra cu pastai de vanilie
  • coaja rasa de lamaie
  • 2 cani faina
  • 1 praf de sare
  • zahar pudra
  • 2 linguri bombonele colorate
Mod de preparare:
Cernem faina intr-un bol impreuna cu sarea.
Mixam untul cu zaharul si zaharul pudra cu pastai de vanilie, la viteza mare, pana devine o crema.
In compozitia de unt punem oul si il incorporam.
Tot peste crema de unt punem faina, nuca macinata, bombonelele si coaja rasa de lamaie.
Amestecam cu o paleta pana sunt incorporate toate omogenizate.
Eu am mai pus vreo 4-5 linguri de faina pentru ca mi s-a parut prea moale compozitia.


Se incinge cuptorul si reglam o temperatura potrivita.
Ungem o tava cu unt si o tapetam cu hartie de copt.
Umplem un sprit cu aluat si formam niste potcoave (puteti sa le faceti ce forma doriti) dar lasam putina distanta intre ele.


Cand tava este plina o introducem in cuptor si le lasam sa se coaca 10-12 minute, pana prind o usoara crusta aurie.


Procedam astfel pana terminam tot aluatul.
Le scoatem cand sunt gata si asa calde le tavalim prin zahar pudra.
O bunatate. Sa aveti pofta!



18 comentarii:

  1. De cand am cornuletele astea in plan si nu ajung sa le fac....
    Ne plac foarte mult, pana si sclifositei mici:)

    RăspundețiȘtergere