Ingrediente:
- 1 cana unt moale
- 1 ou
- 2/3 cana zahar
- 1 cana nuci macinate
- 2 lingurite zahar pudra cu pastai de vanilie
- coaja rasa de lamaie
- 2 cani faina
- 1 praf de sare
- zahar pudra
- 2 linguri bombonele colorate
Cernem faina intr-un bol impreuna cu sarea.
Mixam untul cu zaharul si zaharul pudra cu pastai de vanilie, la viteza mare, pana devine o crema.
In compozitia de unt punem oul si il incorporam.
Tot peste crema de unt punem faina, nuca macinata, bombonelele si coaja rasa de lamaie.
Amestecam cu o paleta pana sunt incorporate toate omogenizate.
Eu am mai pus vreo 4-5 linguri de faina pentru ca mi s-a parut prea moale compozitia.
Se incinge cuptorul si reglam o temperatura potrivita.
Ungem o tava cu unt si o tapetam cu hartie de copt.
Umplem un sprit cu aluat si formam niste potcoave (puteti sa le faceti ce forma doriti) dar lasam putina distanta intre ele.
Cand tava este plina o introducem in cuptor si le lasam sa se coaca 10-12 minute, pana prind o usoara crusta aurie.
Procedam astfel pana terminam tot aluatul.
Le scoatem cand sunt gata si asa calde le tavalim prin zahar pudra.
O bunatate. Sa aveti pofta!
Servesc si eu cu placere din ele.pup!
RăspundețiȘtergereMa bucur ca iti plac. Pup!
ȘtergereFOarte bune!! Imi plac mult!
RăspundețiȘtergereMultumesc Dea!
Ștergereun deliciu, de-a dreptul!
RăspundețiȘtergereBine zis Adnia!
ȘtergereCat de bune trebuie sa fie...
RăspundețiȘtergereCam da Simona!
ȘtergereCe mult imi plac cornuletele!
RăspundețiȘtergereMultumesc Laura!
ȘtergereGrozave aceste cornuletze!
RăspundețiȘtergereAsa este. Multumesc pentru vizita!
ȘtergereCe mult imi plac!!!
RăspundețiȘtergereMultumesc Timea. Pup!
ȘtergereLe ador!!!
RăspundețiȘtergereSi eu, si noi!
ȘtergereDe cand am cornuletele astea in plan si nu ajung sa le fac....
RăspundețiȘtergereNe plac foarte mult, pana si sclifositei mici:)
Teo se fac asa repede si ies multe. Merita!
Ștergere