Ingrediente:
- 12 ciuperci mai mari
- 1 ceapa
- 1 morcov
- 1/2 ardei kapia
- 200 gr rosii in suc propriu
- sare
- piper
- patrunjel verde
- 1 lingurita busuioc uscat
- 1 catel de usturoi
- 3 linguri ulei
- cateva masline
Spalam ciupercile usor sa nu le rupem, indepartam cozile si le punem pe un servet sa se scurga.
Cozile ciupercillor le taiem bucati mici.
Curatam ceapa si o tocam marunt.
Morcovul il decojim si il facem bucatele cat mai mici, la fel si ardeiul kapia.
Intr-o tigaie incingem uleiul, inabusim ceapa 2 minute, apoi restul de legume taiate.
Turnam 1/2 de cana cu apa, acoperim cu un capac si lasam sa scada la foc potrivit.
Rosiile le trecem prin blender si cand compozitia de legume a scazut suficient le incorporam si condimentam cu sare, piper dupa gust.
Mai lasam pe foc 2-3 minute apoi tragem tigaia si adaugam usutoriul curatam si pisat.
Dupa ce s-a racorit putin punem busuiocul si patrunjel verde tocat.
Intr-o tava tapetata cu hartie de copt punem ciupercile si le umplem cu compozitia obtinuta mai sus.
Deasupra lor asezam rondele de masline.
Introducem ciupercile in cuptorul incins si le lasam acolo circa 40-45 de minute.
Ca sa fim siguri ca s-au patruns bine le intepam cu o furculita si daca sunt suficient de moi le scoatem si le lasam sa se racoreasca.
Sa aveti pofta!
Fur si eu o portie ca tare bine arata!
RăspundețiȘtergereFura ca eu inchid ochii :))
Ștergeretare bune!!
RăspundețiȘtergereMultumesc!
ȘtergereVai, da' ce bunatatti ai facut aici! Mor dupa ciuperci. :)
RăspundețiȘtergereAtunci hai repede la masa..Pup!
ȘtergereAs papa ciuperci non stop! Nu refuz asa bunatate ;)
RăspundețiȘtergereCe ma bucur ca iti plac...
ȘtergereAcelea 6 sunt ale mele!!
RăspundețiȘtergereTe pup!
Ok Dia le pun intr-un loc mai ascuns sa nu le vada nimeni, sa iti ramana tie :)))
ȘtergereMai, uite asa ciuperci as vrea sa mananc si eu.
RăspundețiȘtergereEu te astept la masa!
Ștergere