Ingrediente:
- 6 pere mai tari
- 900 ml vin rosu de tara (eu de asta am avut)
- 8 linguri de zahar
- 2 batoane de scortisoara
- 2 stelute de anason
- 3 fasii coaja de portocala (fara partea alba)
- 2 fasii coaja de lamaie
Spalam perele, le decojim si unde sunt patate le taiem.
Intr-un vas mai inalt punem vinul impreuna cu zaharul si le asezam pe foc amestecand continuu pana se topeste zaharul.
Cand incepe sa clocoteasca asezam usor perele si le lasam sa fiarba circa 20 minute, apoi dam drumul batoanelor de scortisoara.
Dupa alte 10 minute punem cojile de portocala, lamaie si stelutele de anason.
Le lasam sa fiarba la foc potrivit.
Intepam perele cu o scobitoare si cand simtim ca sunt bine patrunse le scoatem pe un platou.
La mine 45 de minute a durat pana au fost fierte cum trebuie.
Daca sosul nu este destul de scazut il mai lasam putin pe foc, daca nu il dam deoparte. Eu in momentul in care am scos perele aveam si consistenta sosului dorita.
Le lasam sa se racoreaca putin, apoi pe un platou ne asezam pere, deasupra sos si servim!
Pofta buna!
Sincera sa-ti spun , si eu am vazut de nenumarate ori aceasta reteta dar....nu m -a tentat sa o fac .....
RăspundețiȘtergereDar tu parca....m-ai convins daca spui ca ai avut asa mare succes. Bravo !
Te tzuc cu mult drag Rocsy !
Sidy nu stiu de ce cred ca daca o sa le pregatesti o sa iti placa. Pup!
ȘtergereImi lasa gura apa cand ma uit la imiagini. :)
RăspundețiȘtergereAtunci ia de serveste ;)
Ștergerecat imi plac!!!!
RăspundețiȘtergereCe ma bucur. Si la noi au avut un mare succes!
ȘtergereRocsy, ador perele fierte in vin! Te pup!
RăspundețiȘtergereAtunci mai pun o tura la fiert si te astep sa servesti. Pup!
ȘtergereSigur au fost Delicioase! pup
RăspundețiȘtergereDa, da, asa au fost. Pup!
Ștergere