vineri, 8 noiembrie 2013

Copanele marinate la cuptor


Ingrediente:
  • 8 copanele de pui
  • 3 linguri mustar
  • 2 linguri ketchup dulce
  • 1-2 linguri pasta de tomate
  • 10 linguri vin rosu
  • 2 linguri zeama de lamaie
  • sare
  • piper
  • 1 lingurita boia de ardei dulce
  • 1 foaie dafin
  • 1 lingurita oregano uscat
  • 3 catei de usturoi
Mod de preparare:
Copanelele le parlim pe flacara de puf, le spalam apoi le tamponam cu un servet de bucatarie.
Intr-un bol amestecam mustarul, ketchup-ul, pasta de rosii, sare, piper, oregano, boiaua de ardei dulce, foaia de dafin rupta bucatele.
Omogenizam toate acestea, apoi subtiem cu vinul si zeama de lamaie.
La final adaugam usturoiul curatat si pisat.
Punem copanelel in acest sos, le invartim bine, acoperim cu un capac si le dam la frigider peste noapte.
A doua zi tapetam o tava nu prea mare cu hartie de copt, o ungem cu ulei si turnam o cana de apa.
Asezam copanele si turnam tot sosul peste ele.
Acoperim tava cu staniol si o introducem in cuptorul incins pentru 40 de minute.
Descoperim si le mai lasam 15 minute sa se rumeneasca frumos.
Se servesc calde alaturi de garnitura dorita ( noi am servit cu pilaf) si ceva muraturi ;)
Daca le pregatiti o sa vedeti ca ies foarte bune. Pofta buna!


8 comentarii:

  1. Foarte bine arata copanelele! Pup cu drag, Rocsy!

    RăspundețiȘtergere
  2. Rocsi, pt ca nu pot sa intru zilnic la toata lumea pe log, mie mi-ar fi util sa gasesc in dreapta doar titluri cu ultimele postari, nu multe, poate vreo 4 ... cum vrei; din arhiva este incomod pt ca iti defasoara obligatoriu toata reteta. Dar tu faci cum vrei. Si iarasi ar fi util sa afisezi o adresa de mail unde as fi trimis acest mesaj daca aveam unde, aici nefiind locul potrivit. toate cele bune, gatesti minunat! :)

    RăspundețiȘtergere