Ingrediente:
Pentru blat:
- 4 albusuri
- 1 ou
- 3 linguri nuca macinata
- 5 linguri faina
- 5 linguri zahar
- 1 lingurita praf de copt
- un praf de sare
- 1 lingurita zahar pudra cu pastai de vanilie
- 4 galbenusuri
- 100 gr zahar
- 300 ml frisca lichida
- 5 linguri lapte
- 1 lingurita amidon
- coaja rasa de la o portocala
- 250 miez de nuca
- biscuiti simpli
- 1 cana cafea preparata
- 250 gr nutella
- bombonele pentru decor
Miezul de nuca il tocam marunt cu un cutit.
Intr-o tava unsa cu margarina si tapetata cu hartie de copt punem nuca si o nivelam ( am folosit o tava de 24 pe 37).
Blatul:
Batem toate albusurile spuma, inclusiv cel de la oul ingreg, adaugam un praf de sare, zaharul treptat, galbenusul si praful de copt.
Incorporam usor faina, zaharul cu pastai de vanilie si nuca macinata.
Cu ajutorul unei linguri punem compozitie peste nuca, dar usor sa nu le amestecam, apoi nivelam cu o paleta.
Dam blatul in cuptorul incins, la o temperatura potrivita , circa 20 de minute pana prinde o culoare aurie.
Il scoatem din cuptor cand este gata, il rasturnam fierbinte pe un platou, desprindem hartia de copt si il ungem cu nutella.
Cand s-a racit il dam la frigider.
Crema:
Galbenusurile le frecam cu zaharul, adaugam laptele, amidonul, le transferam pe baie de aburi si amestecam continuu pana obtinem o crema de consistenta unei smantani. Dam deoparte si lasam sa se raceasca.
Frisca lichida o mixam spuma, incorporam amestecul rece de galbenusuri apoi coaja rasa de portocala.
Scoatem blatul din figider, punem jumatate din crema si o nivelam.
Biscuitii ii trecem prin cafea, ii asezam peste crema, iar deasupra venim cu restul de crema.
Decoram cu bombonele sau ce altceva doriti si o dam la rece.
Pofta buna!
Sursa de inspiratie
O prajiturica superba! Bravo Rocsi! Ce-as musca din bucata aia! :)
RăspundețiȘtergereMultumesc mult draga Corina. Hai sa te servesc cu o prajiturica. Pup!
ȘtergereDaca-i deliciu, vreau si eu!
RăspundețiȘtergereEste chiar un ,,deliciu"!!! Super!!!
RăspundețiȘtergereUn super deliciu..Pupici...
Ștergerebravo fata frumoasa, si pentru praji si pentru generozitatea de a ne o oferi caci vad cu nu e interzis s o copiem, eu am dat copy ca sa o am in arhiva mea de retete preferate.
RăspundețiȘtergeresi ce bine ca am gasit o aici, chiar ieri am dat peste aceast reteta si am facut cu mobilul foto caci vai doamne , era interzis sa dam print si respectiva titulara a blogului culinar il mai are si pe dumnezeu in deschidere... in fine m am necajit dar acum m am inveselit, datorita tie pot sa am reteta... pupici pupici :)
cozia
Eu nu pot decat sa ma bucur ca iti place si daca o sa o incerci si o sa iti placa bucuria o sa fie si mai mare :)
Ștergere