Ingrediente:
Pentru aluat:
- 100 gr unt (eu am folosit cu o grasime de 80%)
- 100 gr iaurt
- 50 gr zahar
- 2 oua
- 1 praf de copt
- un praf de sare
- 350-400 gr faina (eu am folosit Dobrogea)
- coaja rasa de lamaie
- 800 gr branza de vaci
- 350 gr smantana
- 5 oua
- 150 gr zahar
- 50 gr stafide
- coaja rasa de lamaie
- coaja rasa de portocala
- 3 lingurite esenta de rom
- un praf de sare
- 1 ou pentru uns
Aluatul:
Intr-un vas punem untul taiat cubulete cu un praf de sare, zaharul si le frecam pana obtinem o crema.
Adaugam ouale si mixam, apoi iaurtul.
Incorporam praful de copt, coaja rasa de lamaie si la final faina cernuta.
Framantam cu mana pana obtinem un aluat omogen.
Formam o bila din el si il dam la frigider.
Separam ouale si albusurile le batem spuma cu un praf de sare, apoi zaharul treptat pana obtinem o bezea.
Intr-un bol punem branza faramitata cu mana, smantana (puteti pune si mai multa smantana), galbenusurile si le amestecam bine.
Adaugam stafidele, coaja rasa de lamaie si portocala si esenta de rom.
La final incorporam bezeaua, cu o paleta de silicon cu miscari usoare de sus in jos.
Ungem o tava de tort cu diametrul de 26 cm, cu margarina si o tapetam cu hartie de copt.
Scoatem aluatul din frigider si intindem o foaie potrivita, o asezam in tava inclusiv pe peretii tavii.
Punem umplutura peste foaie, o nivelam iar surplusul de aluat de pe margini il taiem.
Batem un ou spuma si cu un pensonas ungem pasca deasupra.
O introducem in cuptorul incins, la o temperatura potrivita, cam 45-55 de minute pana este bine coapta (facem testul cu scobitoarea).
O scoatem cand este gata, o lasam sa se raceasca apoi o invelim in folie alimentara sa se pastreze frageda.
Pofta buna!
Ce pasca frumoasa!! Felia acea minunata e a mea, nu-i asa?
RăspundețiȘtergereSarbatori pascale binecuvantate sa ai, draga Rocsy!! :*
Liana cu mare drag te servesc. Pup!
ȘtergereO paqsca frumoasa si sunt sigura ca este gustoasa. Am facut ceva asemantor si postez abia anul viitor!
RăspundețiȘtergereMultumesc mult. Pai de ce nu postezi acum?
ȘtergereFoarte frumoasa pasca ta Rocsy. Eu acum nu am mai facut, decat cozonac. Te pup, Nico
RăspundețiȘtergereMultumesc mult Nico. Am facut din toate cate putin. Pup!
ȘtergerePaste Fericit si Sarbatori luminate si linistite iti doresc!
RăspundețiȘtergereMultumesc mult asemenea!
ȘtergereArata minunat pasca ta !
RăspundețiȘtergereLa noi nu se face, asa ca ma servesc de la tine cu o feliuta !
Ou inrosit, miel rumenit, cozonac marit, Paste fericit. Fie ca aceasta sarbatoare sa va aduca multa nadejde si pace in viata.
PASTE FERICIT!
Multumesc draga Sidy. Hai ca te astept sa servesti din pasca si alte bunatati. Pup!
ȘtergereDelicioasa! Ce repede au trecut sarbatorile ...
RăspundețiȘtergereMultumesc Didi. Sa stii ca au trecut repejor.
Ștergere