Ingrediente:
Pentru aluat:
- 130 gr margarina la pachet
- 3 linguri zahar
- 1 lingurita praf de copt
- 2 lingurite zahar pudra cu pastai de vanilie
- 220 gr faina
- 2 linguri apa rece
- 100 ml apa
- 6-7 linguri zahar
- 250 gr fructe de padure
- 1 borcan mic visine fara samburi
- 3 linguri amidon
- semintele de la jumatate de pastaie de vanilie
- 1 lingura nuca de cocos
- zahar pudra
Aluatul:
Intr-un bol punem margarina taiata cuburi, zaharul, praful de copt, zaharul cu pastai de vanilie si le amestecam cu mana.
Incorporam toata faina, apoi cele doua linguri de apa si framantam pana obtinem o bila de aluat.
Il invelim in folie si il dam la frigider pana pregatim umplutura.
Umplutura:
Punem apa intr-o cratita impreuna cu zaharul, le punem pe foc si lasam sa fiarba 3-4 minute.
Adaugam fructele le lasam si pe ele 4-5 minute, apoi punem amidonul pe care il dizolvam inainte cu 2-3 linguri de apa rece.
Amestecam bine sa nu faca cocoloase si cand se ingroasa ca o budinca luam cratita de pe foc.
Aromatizam umplutura cu semintele de vanilie.
Scoatem aluatul de la frigider si rupem din el ceva mai mult de jumatate.
Rupem o bucata de hartie de copt, luam bucata mai mare de aluat si intindem o foaie subtire direct pe hartia de copt.
Luam hartia cu tot cu foaia de aluat si o punem intr-o tava de tarta.
O asezam frumos cu mana iar marginile care dau in afara tavii le taiem.
Turnam umplutura si presaram nuca de cocos.
Din restul de aluat intindem o foaie din care taiem fasii si le asezam peste umplutura ca un grilaj.
Introducem tarta in cuptorul incins la o temperatura potrivita pana se rumeneste aluatul apoi o scoatem si o lasam sa se raceasca.
O pudram cu zahar si servim!
ma servesc si eu :)
RăspundețiȘtergereChiar te rog!
Ștergerecred ca este minunata, o sa incerc!
RăspundețiȘtergereO super bunatate, iti garantez ;;)
ȘtergereArata de milioane! Vreau sie u o feliuta. :)
ȘtergerePup!
Cu mare drag Alina. Pupici!
ȘtergereO bunatate de tarta!
RăspundețiȘtergereMultumesc mult Timea!
ȘtergereCe bine arata !
RăspundețiȘtergereO trec la favorite .
Multumesc Adina. Poti sa folosesti unt in loc de margarina daca nu o faci de post!
ȘtergereVreau si eu o feliuta, te rog ;-)
RăspundețiȘtergereSi eu as vrea acum dar nu mai este :D. pup!
ȘtergereArată super! Și pare ușor de făcut :)
RăspundețiȘtergereMultumesc. Se face repede si se consuma la fel de repede :)
Ștergere