Ingrediente:
- 2 kg capsuni
- 1 kg zahar
- tuica (daca va place) sau alcool 95 de grade (600-800 ml)
Capsunile le spalam foarte bine, cu multa apa rece.
Le indepartam cozile, capsunile cele mai mari le taiem in sferturi iar cele mai potrivite in jumatati.
Luam un borcan de sticla, cam de 5 litri, il spalam bine si il punem la scurs cu gura in jos.
In el punem un rand de capsuni, unul zahar si tot asa pana ce ultimul rand este cu zahar.
Il acoperim cu capacul sau si il lasam in bucatarie.
Cam din ora in ora amestecam capsunile, nu are nimic daca se mai zdorbesc pentru ca lasa mai mult suc, pentru a se topi bine zaharul.
Seara il dam la rece, iar a doua zi cand zaharul este topit de tot, turnam tuica/alcool dupa gustul fiecaruia.
Amestecam bine si il lasam sa stea asa peste noapte, apoi il strecuram si il punem in sticle.
Deasupra punem si cateva capsunele sa se vada frumos in sticle ;)
Se pastreaza la rece.
Ei dar ce bunatate de bautura ai pregatitit!!!
RăspundețiȘtergereMultumesc Victor. Te servesc cu un paharel :)
ȘtergereCare ar fi minimul de alcool pe care sa l punem la o asa cant.?
RăspundețiȘtergereCam intre 600-800 ml alcool. Cu exactitate nu stiu sa iti zic, noi l-am gustat si l-am facut cat de tare am considerat.
ȘtergereCe fel de alcool se pune? votca? nu am facut niciodata dar cand eram mica, copil, beam la o tusica, visinata si ciresata, imi placeau mult de tot.
RăspundețiȘtergereEu am pus alcool de 95 de greade insa puteti pune si vodca daca vreti sa nu iese foarte tare, ci mai dulce capsunata!
Ștergerearata asa de frumoasa capsunata ta :)
RăspundețiȘtergereMultumesc mult Didi!
Ștergere