joi, 22 mai 2014

Cartofi noi trasi la tigaie cu marar

Este plina piata de cartofi noi si cred ca sunt cam pe placul tuturor. Se pot pregati in fel si chip, dupa gustul fiecaruia, fierti, prajiti, la cuptor, cu diferite arome si verdeturi, cartofi si chef sa ii facem ne trebuie ;). Eu vin cu o reteta simpla dar tare buna, garantez!

Ingrediente:
  • 1.5 kg cartofi noi
  • 1/2 legatura marar verde
  • 3-4 linguri ulei
  • sare
  • piper
  • 1 catel de usturoi
Mod de preparare:
Cartofii ii punem sub jetul de apa si ii radem de coaja fie cu dosul unui burete de vase nou ori cu un cutitas.
Ii spalam, ii punem intr-o oala cu apa, un praf de sare la fiert pentru 10-15 minute, nu mai mult si le scurgem apa cand sunt gata.
Intr-o tigaie mai mare (eu am folosit un wok de cermica), incingem uleiul, punem cartofii, ii condimentam cu sare si piper.

Ii rumenim pe toate partile, la foc putin mai mare, ii invartim usor cu o paleta de lemn sa nu ii sfaramam.
Cand au prins crusta aurie pe toate partile, curatam usturoiul, il taiem felii peste si ii mai lasam pe foc circa 1 minut.
Spalam mararul verde, indepartam cozile, il tocam marunt si il presaram deasupra.

 
Invartim cartofii sa fie toti cuprinsi de verdeta. Pofta buna!



8 comentarii:

  1. Cei mai buni cartofi noi !!!
    Asa ii fac si eu si doar asa ii papam, ca tare gustosi mai sunt !
    Te tzuc !

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Ma bucur ca iti plac Sidy. Asa i-am servit si noi si cu o salata de rosii! Pup!

      Ștergere
  2. Imi plac la nebunie cartofii noi rumeniti iar ai tai au iesit superrrr ...numai buni de facut pofta la privitori :)

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Diana eu cam sunt o fana a cartofilor. Nu mai mananc prajiti, dar fierti, la cuptor sau copti in coaja oricand as manca :D

      Ștergere