luni, 10 noiembrie 2014

Briose cu visine si ciocolata

Langa cafeluta de dimineata, langa un ceai fierbinte sau de luat la pachet, briosele sunt dulcele ideal. Poti fi facute in orice combinatie si cu fructele care va plac, nu necesita mult timp preparare lor, asa ca nu mai stati pe ganduri...

Ingrediente:
  • 2 oua
  • 100 gr zahar
  • 120 gr unt
  • 170 gr iaurt
  • 100 ml frisca lichida
  • 200 gr faina
  • 2 lingurite praf de copt
  • un praf de sare
  • coaja rasa de portocala
  • 1/2 cana cu visine fara samburi
  • 5 patratele de ciocolata
Mod de preparare:
Punem untul intr-un bol la topit, apoi il lasam sa se racoreasca.
Ouale le mixam spuma impreuna cu un praf de sare, zaharul, untul topit.
Iaurtul il amestecam cu frisca lichida si le incorporam in compozitia de mai sus.
Cernem faina, o amestecam cu praful de copt si le adaugam in ploaie, apoi coaja rasa de portocala.
Ciocolata o taiem bucatele, visinele le rupem bucatele, le amestecam cu aluatul.

Pregatim formele de briose, iar cu ajutorul unei linguri le umplem pe 3/4.
Incingem cuptorul, reglam o temperatura potrivita si introducem briosele.
Dupa 25-30 de minute, facem testul cu scobitoarea si daca sunt gata le scoatem si le lasam sa se raceasca.

Pofta buna! Sa incepeti o noua saptamana cu bucurii si soare!






8 comentarii:

  1. Si noua ne plac briosele asa ca fur cateva bucati! Pup

    RăspundețiȘtergere
  2. Stiam eu ca trebuie sa vin in vizita! Mai ai si pentru mine?

    RăspundețiȘtergere
  3. Și mie îmi plac brioșele! Interesantă rețeta ta cu frișcă și iaurt!

    RăspundețiȘtergere
  4. Asa vreo doua , pot sa primesc si eu, mai sunt ?
    Sunt foarte gustoase cu visine...
    Te tzuc !

    RăspundețiȘtergere