Ingrediente:
- 1 conserva cu ton bucati in ulei (eu am folosit de la Sun Food)
- 1 cartof
- 1 morcov mic
- 1 ceapa verde
- 3-4 crengute marar verde
- 1 lingura faina
- sare
- piper
- 1 lingurita rasa busuioc uscat
- ulei pentru prajit
- pesmet
Curatam morcovul, cartoful, le spalam si le punem la fiert cu un praf de sare.
Cand sunt patrunse le scurgem de apa, pe lasam la racorit.
Desfacem tonul, uleiul il scurgem, il punem intr-un bol si il faramitam cu furculita.
Morcovul, cartoful le trecem prin razatoarea mica, le punem peste ton.
Ceapa verde o taiem rondele, mararul verde il tocam marunt, indepartand coditele.
Amestecam toate acestea, adaugam faina, busuiocul uscat, sare si piper dupa gust.
Intr-o tigaie incingem putin ulei.
Luam bucatele din compozitie, formam chiftele, le trecem prin pesmet apoi le rumenim in tigaie, pe ambele parti.
Le scoatem cu ajutorul unei palete pe un platou, in care punem un servetel.
Le lasam sa sa racoreasca, apoi pot fi servite simple, sau cu o garnitura. Noi am ales sa le savuram alaturi de un orez fiert cu boabe de porumb, stropit cu putin ulei de masline.
Minunate chiftelute! Servesc si eu una. :)
RăspundețiȘtergereSucces la concurs!
Multumesc din suflet Alina! Pup!
ȘtergereBuna ideea cu chiftelutele din ton, felicitari si mult succes!
RăspundețiȘtergereMultumesc Simona! Sa fie!
ȘtergereGustoaseeeee rau ,vreau si eu.
RăspundețiȘtergerePe lista cu ele.
Multumesc Adina. Pup!
ȘtergereSunt foarte gustoase aceste chiftele din ton. Eu am mai mancat chiftele din stiuca in delta. Foarte gustoase si mai ales sanatoase. Super reteta!
RăspundețiȘtergereMultumesc mult pentru apreciere!
Ștergere