Ingrediente:
- 500 gr ciuperci mai mici
- 24 bucati rosii cherry
- 5-6 cepe micute
- sare
- piper
- 4 linguri ulei
- 3 linguri vin rosu (sau 2 linguri de otet balsamic daca aveti)
- 1 lingurita boia de ardei dulce
- 2 catei de usturoi
- 1 lingurita busuioc uscat
- 2 crengute marar verde
Mod de preparare:
Intr-un bol amestecam uleiul, cu vinul, sare, piper, boiaua de ardei, busuiocul.
Adaugm usturoiul curatat, pisat si mararul verde tocat marunt.
Frecam bine acest amestec.
Spalam ciupercile, le dam drumul in baitul de mai sus, le amestecam bine si le dam la frigider peste noapte, bolul il acoperim.
A doua zi, luam betisoarele de frigarui si le punem in apa pentru 5 minute.
Curatam ceapa, o taiem pe jumatate, spalam rosiile cherry.
Luam cate un betisor, infingem in el ciuperci marinate, rosii si cate o jumatate de ceapa, in ce ordine doriti (puteti renunta la ceapa daca nu va place).
Stropim un wok ceramic cu ulei. si il lasm sa se incinga (este de preferat sa le faceti intr-o tigaie grill, dar al meu nu mai este bun, se prinde tot de el).
Asezam o parte din frigarui, le rumenim pe toate partile, la foc potrivit. La fel procedam cu toate.
Le scoatem pe un platou si le sevim calde.
Sa aveti pofta!
Mai pune o frigaruie ca vin si eu sa iau pranzul la tine.
RăspundețiȘtergereTe astept oricand cu drag! :*
Ștergere