Ingrediente:
- 4 oua mari
- 8 linguri de zahar
- 60 ml ulei
- 120 ml lapte
- 11 linguri faina
- 1 lingurita cu varf praf de copt
- 2 lingurite esenta de vanilie
- un praf de sare
- 200-250 gr capsuni (eu am pus si o lingura de visine fara samburi)
Mod de preparare:
Spalam bine capsunile, le stergem cu un servetel.
Indepartam coditele, le taiem in sferturi, daca sunt mai mari le taiem in mai multe bucati.
Galbenusurile le mixam spuma cu zaharul.
Incorporam uleiul in fir subtire, apoi laptele.
Cernem faina, o incorporam in compozitia de mai sus impreuna cu praful de copt si esenta.
Albusurile le batem spuma cu praful de sare.
Le incorporam cu o paleta in amestecul de galbenusuri.
Tapetam cu hartie de copt o tava de 22/26 cm, turnam compozitia de aluat.
O nivelam, punem bucatile de capsuni rasfirate.
Bagam prajitura in cuptorul incins, la o temperatura potrivita, pentru 30-35 de minute, pana se rumeneste frumos deasupra, dar totodata sa fie coapta, facem testul cu scobitoare.
Cand este gata, o scoatem la racorit, o portionam si servim!
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu