Ingrediente:
- 10 oua
- 250 gr urda
- 5 linguri smantana de tara
- 1 legatura mica marar verde
- sare
- piper
- 1 lingurita busuioc uscat
- gogosari in otet
- patrunjel verde
Mod de preparare:
Punem oua le intr-o cratita cu apa, le punem pe aragaz.
Din momentul in care apa incepe sa clocoteasca apa, le fierbem 6-7 minute, apoi le dam deoparte.
Le bagam sub jetul de apa rece, le crapam putin si le lasam la racorit.
Le decojim, le taiem pe jumatate si scoatem galbenusurile.
Intr-un bol amestecam urda faramitata cu smantana.
Mararul verde il spalam, indepartam coditele, il tocam si il incorporam in branza.
Presaram sare, piper si busuioc.
La final punem 2-3 galbenusuri fierte, data pe razatoare si amestecam bine.
Cu o lingurita punem umplutura in jumatatile de oua.
Le asezam pe o tava, punem cate o bucatica de gogosar pe fiecare, iar deasupra presaram patrunjel verde tocat.
Le dam la rece pentru o ora, apoi servim!
Cu crema de urda nu le-am incercat, dar nu-i timpul trecut, acum ca am priceput ideea. :)
RăspundețiȘtergereBine te-am gasit!
Bun venit pe la mine. Sper sa iti placa daca le incerci. Seara buna!
Ștergere