Ingrediente:
- 9 foi de lasagna
- 700 gr branza de vaci bine scursa
- 6 oua
- 150 gr zahar
- 2 lingurite esenta de vanilie
- coaja rasa de la o portocala
- 100 ml frisca lichida
- 2 linguri zahar pudra
- 1 cana de visine fara samburi
- un praf de sare
- 1 lingura ulei
- 50 gr unt
Mod de preparare:
Le transferam pe foc, cand incepe sa clocoteasca apa punem foile de lasagna.
Le fierbem 6-7 minute, le scoatem cu o paleta si le lasam sa se racoreasca.
Intr-un bol punem branza faramitata, 4 galbenusuri, zaharul si mixam.
Adaugam esenta si coaja rasa de portocala.
Separat, batem cele 4 albusuri spuma, le incorporam cu ajutorul unei palete in compozitia de branza.
Ungem un vas termorezistent cu unt, asezam 3 foi de lasagna, un strat de branza si cateva visine.
Punem iar foi, branza, visine, foi, branza si visine.
Frisca lichida o mixam cu cele doua oua si zaharul pudra.
Turnam acest amestec deasupra.
Ar fi bine ca inainte sa fierbeti foile de lasagna, sa vedeti cam cate va intra intr-un strat, in functie de vasul pe care il folositi, ca sa stiti cate fierbeti.
Introducem vasul in cuptorul incins, la o temperatura potrivita, pana prinde o crusta aurie deasupra si lasagna este facuta, 40-50 de minute dureaza.
Se scoate din cuptor, se lasa la racit si se serveste.
Noi am taiat-o calda si o sa vedeti ca portia nu este perfecta, dar daca o taiati rece, veti obtine portii in care straturile se vor vedea frumos.
Arată foarte bine,chiar mi-ai făcut pofta ;)
RăspundețiȘtergereTrebuie să încerc și eu reteta!
Loredana, sa stii ca este un desert foarte, foarte bun! :*
Ștergere