Ingrediente:
- 1 bol potrivit cu urzici
- 1 cana si 1/2 lapte
- 1 ceapa verde
- 2 catei de usturoi
- 1 lingura smantana
- 1/2 lingura faina
- 1 lingura plina parmezan ras
- 2 linguri ulei
- sare
- piper
- oua ochiuri pentru servit
Mod de preparare:
Intr-o cratita punem apa cu sare, o transferam pe foc.
Cand apa incepe sa clocoteasca, dam drumul urzicilor si le oparim 2-3 minute, nu mai mult.
Dupa acest timp, rasturnam totul intr-o sita si lasam urzicile sa se scurga bine.
Cand urzicile sunt scurse bine, le tocam marunt.
Ceapa verde o curatam, o taiem rondele, usturoiul curatat il taiem pe jumatate.
Incingem uleiul intr-o tigaie, punem ceapa verde si usturoiul.
Le innabuim 1-2 minute, scoatem bucatile de usturoi.
Adaugam urzicile tocate, le sotam 1 minut, apoi turnam laptele, dar mai oprim putin cat se desfacem faina.
Lasam sa scada la foc potrivit. Ii dam gust cu sare si piper. Sare puneti mai putina pentru ca are si parmezanul.
Consistenta lor trebuie sa fie una nici foarte scazuta, dar nici cu prea mult lichid, ci undeva intre.
Cand avem consistenta dorita, punem faina desfacuta in laptele oprit, dar o trecem prin sita si nu o turnam direct in tigaie. Amestecam repede sa nu faca cocoloase.
Punem smantana, parmezanul, amestecam totul, iar dupa 1 minut luam cratita de pe foc.
Se serveste cald cu ou ochi sau de ce nu, cu ou posat deasupra.
Sa aveti pofta!
Ce rau imi pare ca inca nu este perioada urzicilor :(. Cred ca voi incerca s-o fac cu niste spanac congelat, prea mi-a lasat gura apa.
RăspundețiȘtergereIn maxim doua saptamanai cred ca o sa fie si urzici. Merge foarte bine si cu spanac!
Ștergere