Ingrediente:
Pentru blat:
- 6 oua
- 250 gr zahar
- 100 ml ulei
- 250 ml lapte
- 380 gr faina
- 1 praf de copt
- 2 lingurite vanilie
- un praf de sare
- 450 gr branza de vaci
- 3 linguri zahar
- 1 ou
- 2 lingurite vanilie
- 1 lingura nuca de cocos
- 14 prune
- zahar pudra
Blatul:
Ouale, de la temperatura camerei, le mixam cu un praf de sare.
Adaugam zaharul treptat, le mixam pana obtinem o spuma.
Turnam uleiul in fir subtire, apoi laptele.
Cernem faina, o amestecam cu praful de copt.
La final le incorporam si pe aceastea in compozitia de mai sus, dar si vanilia.
Umplutura de branza:
Branza faramitata, o amestecam cu oul si zaharul.
Adaugam vanilia, nuca de cocos si le omogenizam.
Prunele le spalam si le scoatem samburii.
Le taiem fie in jumatati, fie in sferturi, in functie de cat de mari sunt.
Tapetam cu hartie de copt o tava de 24/37, turnam compozitia de blat.
Cu lingura luam din branza si punem din loc in loc peste aluat.
La final asezam si bucatile de prune.
In cuptorul incins, la o temperatura potrivita, introducem prajitura.
O lasam pana se rumeneste deasupra, facem testul cu scobitoarea. Cam 40-45 de minute dureaza sa se coaca prajitura.
Cand este gata, o scoatem din cuptor si o lasam sa se raceasca.
O pudram cu zahar, o portionam si servim.
Pofta buna!
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu