Ingrediente:
- 2 borcane mici de ciuperci taiate
- 5 cartofi potriviti
- 1 ceapa
- 2 cepe verzi
- 2 morcovi
- 300 gr rosii decojite in suc de rosii (eu am folosit de la Sun Food)
- sare
- piper
- boia de ardei dulce
- 3 linguri ulei
- 1 lingura pasta de tomate
- patrunjel verde
Ciupercile le spalam bine si le punem la scurs.
Cartofii ii curatam, spalam si ii taiem cuburi potrivite.
Ceapa o curatam si o tocam marunt, iar pe cea verde o taiem rondele.
Morcovii ii decojim, ii trecem prin razatoarea mare, rosiile decojite le maruntim.
Intr-o cratita incingem uleiul.
Punem ciupercile, morcovul si ceapa uscata.
Le innabusim 2-3 minute, apoi adaugam cartofii si ceapa verde.
Amestecam bine, le lasam pe foc vreo 2 minute, apoi punem apa cat sa le cuprinda pe toate.
Presaram sare, piper si boia de ardei dulce.
Potrivim focul si lasam sa fiarba.
Dupa vreo 10 minute, dam drumul si rosiilor. Amestecam din cand in cand.
Cand zeama a scazut suficient si toate legumele sunt bine patrunse, punem pasta de tomate.
Invartim in mancare si o mai lasam sa dea cateva clocote. Gustam sa vedem daca mai este nevoie sa fie condimentata.
Tragem cratita de pe foc, lasam sa se racoreasca putin, apoi servim cu patrunjel verde tocat deasupra.
Sa aveti pofta!
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu