marți, 17 ianuarie 2017

Muschiulet impletit cu bacon si ciuperci

De cand am descoperit acest muschiulet de porc fraged imi place sa il gatesc in diverse feluri, pentru ca se face repede si se topeste in gura. Acum, l-am condimentat bine, am pus niste fasii de bacon intre pentru un plus de aroma si savoare si l-am servit ca aperitiv, ca fel principal cu cartofi la cuptor si salata/muraturi sau cu un orez cremos cu parmezan. Ce spuneti, va tenteaza?

Ingrediente:
  • 2 muschiuleti de porc
  • 100 gr bacon fasii
  • 1/2 borcan mic de ciuperci taiate
  • 3-4 cate de usturoi
  • sare
  • piper
  • boia de ardei dulce
  • 2 linguri sos teriyaki
  • 1 lingurita cimbru uscat
  • 1 lingura mustar Dijon
  • 2-3 linguri ulei
  • 150 ml apa
  • 50 ml vin rosu
Mod de preparare:
Spalam muschiuletul si il stergem cu servetele de bucatarie.
Il asezam pe tocator, taiem 3 fasii pe lung de grosimi aproximativ egale, insa un capat il lasam intreg.
Intr-un bol amestecam sosul teriyaki, mustarul, sare, piper, boia de ardei dulce, cimbrul si uleiul. Le invartim bine pana sunt omogenizate.
Cu acest amestec ungem muschiuletul taiat fasii pe toate partile.
Pe lateralele fasiilor de muschi, punem fasii de bacon, deci doar pe cel din mijloc nu punem.

Ii impletim cat mai strans, iar la capatul impletirii ii prindem cu scobitori.
Punem hartie de copt intr-o tava, asezam muschiuletii.
Spalam ciupercile si le scurgem bine.
Usturoiul il curatam si il taiem bucati mari.
Printre impletituri bagam ciuperci si bucati de usturoi.

Amestecam apa cu vinul, ii dam drumul in tava.
Acoperim tava cu staniol si o introducem in cuptorul incins, cam la 180 de grade.
Dupa o ora, o ora si un sfert, luam staniolul si mai lasam muschiuletii la cuptor circa 20 de minute, pana prind o crusta usor rumenita.
Cand este gata, il scoatem din cuptor si il servim cald.

Ce ramane, il acoperim pentru a se pastra fraged.
Sa aveti pofta!





Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu