Ingrediente:
- 2 verze murate
- 2 rasoale de porc afumate (cam de 1 kg fiecare)
- 2 morcovi
- 2 cepe
- 1 cutie rosii decojite
- 1 canita suc de rosii de casa
- marar verde
- patrunjel verde
- sare
- piper
- boia de ardei dulce
- 2 foi de dafin
- 3 crengute cimbru uscat
- boabe de piper
- 3 linguri ulei
Rasolele le parlim putin de par pe flacara aragazului si le spalam.
Le punem la fiert in oala minune, cu foile de dafin si cateva boabe de piper pentru 35-40 de minute.
Daca nu aveti oala minune, le puteti fierbe intr-o oala normala.
Punem varza putin la desarat, in apa calda, macar 1-2 ore. Daca va place sarata si acra, puteti trece peste aceasta etapa.
Dupa ce varza s-a desarat, o tocam marunt.
Ceapa o curatam si o tocam, iar morcovul il decojim si il dam pe razatoarea cu ochiuri mari.
Intr-o oala incingem uleiul, punem ceapa si morcovul, le innabusim 1-2 minute.
Punem niste apa si cand incepe sa clocoteasca dam drumul la varza tocata.
Amestecam totul bine.
Cand incepe sa fiarba varza, punem sucul de rosii, patrunjel si marar verde tocate marunt.
Dam gust cu sare, piper si boia de ardei dulce.
Acoperim cu un capac si lasam sa fiarba cam o ora. Amestecam in ea din cand in cand si daca scade prea mult lichidul, mai adaugati niste apa calda.
Dupa acest timp, luam varza de pe foc, punem 2-3 polonice cu zeama din oala in care am fiert rasoalele. Amestecam bine.
Rasturanm varza intr-o tava mare de cuptor.
Tocam rosiile decojite, le punem deasupra pe varza.
Asezam rasoalele peste varza, printre punem crengutele de cimbru. Aveti grija sa nu fie prea mult lichid pentru ca este posibil sa va curga in cuptor, eu am patit asta 😄.
Acoperim cu staniol tava, o introducem in cuptorul incins pentru o ora.
Dupa acest timp, dam la o parte staniolul, o mai lasam cam 30 de minute sa prinda o usoara crusta, apoi inchidem flacara cuptorului.
O servim calda, cu bucati de rasol, se poate pune si putina smantana, un ardei iute, dupa preferinte.
Sa aveti pofta!
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu