Ingrediente:
- 5 cartofi potriviti
- 50 gr cascaval
- 30 gr mozzarella
- 1 lingura parmezan ras
- 2 cepe verzi
- 3-4 crengute patrunjel verde
- sare
- piper
- 1 varf de lingurita boia de ardei dulce
- 3 linguri ulei
- fasii de parmezan pentru servit
Curatam cartofii, ii spalam si ii punem intregi la fiert cu un praf de sare.
Cand sunt bine patrunsi, ii scurgem de apa si ii lasam sa se raceasca.
Reci, ii dam pe razatoarea cu ochiuri mari.
Tot pe razatoarea mare dam cascavalul si mozzarella.
Ceapa verde o spalam si o taiem rondele, patrunjelul verde il tocam marunt.
Intr-un bol amestecam cartofii rasi cu ceapa verde, patrunjelul, apoi adaugam branzeturile rase, inclusiv parmezanul.
Presaram sare si piper dupa gust, dar si boiaua de ardei. Amestecam bine.
Compozitia obtinuta o impartim cam in 3 parti egale. Daca doriti sa faceti placintele mici, atunci o impartiti in mai multe parti.
Luam o tigaie antiaderenta cu diametrul de 20 cm, punem o lingura de ulei.
O incingem bine, o dam deoparte, punem prima parte de compozitie si o apasam bine cu ajutorul unei palete.
Punem tigaia cu placinta pe foc, focul sa fie potrivit, o lasam pana se rumeneste (ridicam usor cu o paleta sa vedem cand este rumenita).
O rasturnam pe un platou cu partea necoapta in jos, apoi o punem inapoi in tigaie, tot cu partea necoapta in jos si o lasam sa se rumeneasca.
O scoatem pe un platou cand este gata.
La fel procedam si cu celelalte doua placinte, dar avem grija sa punem o lingura de ulei la fiecare placinta.
Le servim calde, cu fasii de parmezan deasupra si o salata alaturi.
Sa aveti pofta!
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu