Ingrediente:
- 5 oua fierte tari
- 70 gr branza cheddar
- 40 gr cascaval
- 100 gr cas de oaie framantat cu sare, de la borcan
- 8-10 felii de jambon spaniol
- un cub de unt
- apa
- malai
- sare
Cascavalul si branza cheddar le dam pe razatoarea mare, le amestecam.
Ouale fierte si reci, le taiem felii.
Intr-un ceaunel punem apa cu putina sare si o lingura de malai.
Le pune pe foc si cand clocoteste, dam focul la mai mic, apoi turnam malai in ploaie si amestecam bine cu telul.
Facem o mamaliga nu prea tare, ci putin mai molicica.
Amestecam in ea din cand in cand si o lasam sa fiarba bine.
Cand este gata, o luam de pe foc.
Montam preparatul intr-un vas de ceramica, eu am folosit doua vase mai micute.
Ungem vasele cu unt.
Punem un strat de mamaliga, apoi punem branza de oi de la borcan.
Asezam felii de ou, felii de jambon spaniol si presaram putin din amestecul de cascaval-cheddar.
Acoperim totul cu alt strat de mamaliga, apoi presaram restul de amestec de cascaval-cheddar.
Dam vasele in cuptorul incins, la 170-180 de grade, pana se rumeneste putin deasupra.
Cand este gata, o scoatem din cuptor si o lasam 5-10 minute la racorit, apoi este numai buna de servit.
Pofta buna!
Sursa de inspiratie
De cand ma stiu iubesc mamaliga cu branza si nu stiu cum de nu m-am gandit niciodata s-o bag la cuptor. Mi-a lasat gura apa, de-abia astept s-o incerc!
RăspundețiȘtergereDaca iubiti mamaliga cu branza, sigur o sa va placa si acest preparat!
Ștergere