Ingrediente:
Pentru blat:
- 4 oua
- 4 linguri ulei
- 4 linguri apa minerala
- 6 linguri faina
- 1 lingurita praf de copt
- sare
- piper
- 2-3 crengute marar verde
- 220 gr spanac decongelat
- 1 lingurita unt
- 1 catel de usturoi
- 250 gr branza de vaci
- 250 gr ricotta
- 1 lingura parmezan ras
- 1 lingura smantana de tara
- 1 ardei kapia
- sare
- piper
Blatul:
Spanacul il tocam marunt.
Intr-o tigaie punem untul, o transferam pe foc.
Adaugam spanacul tocat si usturoiul curatat si taiat pe jumatate.
Presaram sare si piper, sotam spanacul cam 5 minute.
Dupa acest timp, il dam deoparte si il lasam 10 minute sa se racoreasca. Scoatem usturoiul.
Galbenusurile le mixam cu uleiul, apoi adaugam apa minerala.
Incorporam faina, praful de copt, sare si piper.
Albusurile le batem spuma cu un praf de sare.
Peste galbenusuri punem spanacul racorit si mararul verde tocat marunt.
Amestecam bine, apoi adaugam albusurile batute spuma si invartim usor cu o paleta de silicon.
Tapetam o tava mare de aragaz cu hartie de copt, turnam compozitia de blat si o nivelam.
Introducem blatul in cuptorul incins, la o temperatura potrivita, pentru 12-15 minute.
Cand este gata, il scoatem din cuptor si il desprindem de hartia de copt.
Rulam blatul fierbinte cat mai strans, il invelim in folie si il lasam sa se raceasca.
Crema de branzaturi:
Ardeiul kapia il coacem pe un grill.
Il decojim de coaja, ii scoatem cotorul si semintele, il rupem fasii.
Intr-un bol amestecam branza de vaci, ricotta, smantana si parmezanul, le mixam bine.
Ii dam gust cu sare si piper.
Desfacem blatul rece, punem crema de branza si o nivelam.
Asezam din loc in loc fasii de ardei kapia copt, apoi rulam totul cat mai strans.
Rulada obtinuta o invelim cat mai strans in folie alimentara, o dam la rece 3-4 ore sau peste noapte.
Dupa acest timp, o portionam si servim.
Sa aveti pofta!
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu