Ingrediente:
- 600 gr hamsii proaspete
- sare
- faina alba
- malai
- ulei pentru prajit
Intai de toate se curata hamsiile, o metoda migaloasa tare, nu ma feresc sa ascund asta.
Se rupe capul si se trag si matele din interior o data cu capul. La unii pestisori nu au iesit matele si i-am sectionat usor pe mijloc ca sa ii pot curata bine.
Ii spalam cu apa rece, apoi ii punem intr-o sita la scurs.
Ii presaram cu sare, ii acoperim si ii dam 20 de minute la frigider.
Pe o farfurie amestecam malai cu putina faina alba.
Tavalim pestisorii prin acest amestec.
Intr-o tigaie incingem ceva mai mult ulei.
Punem hamsiile la prajit, rand pe rand, le rumenim pe ambele parti la foc potrivit.
Le scoatem pe un platou pe care punem niste servetele de bucatarie pentru a mai absorbi din ulei.
Se servesc calde bineinteles cu mamaliguta, mujdei si un pahar de bere rece sau vin rece.
Sa aveti pofta!
tare bune!!
RăspundețiȘtergereMultumesc!
Ștergere