Ingrediente:
- 6 oua
- 2 albusuri
- 230 gr zahar
- 300 gr ciocolata neagra Nestle (puteti folosi alta daca nu aveti Nestle)
- 120 ml ulei
- 270 gr faina
- 200 ml lapte
- 1 lingurita praf de copt
- 1 lingurita bicarbonat
- 3-4 linguri zeama de lamaie
- 2 lingurite vanilie
- 1 lingura cacao
- un praf de sare
- 150 ml frisca lichida
- 100 gr smantana de tara
- 1 lingura zahar pudra
- 1 lingurita vanilie
- 400 gr zmeura proaspata (sau congelata cand nu gasiti proaspata)
- 2 linguri rase de zahar
- coaja rasa de lime
In cazul in care nu aveti 2 albusuri la indemana, puteti folosi doar cele 6 oua sau puteti pune unul in plus.
Rupem ciocolata bucatele intr-un bol de inox, o topim pe baie de aburi, apoi o lasam sa se raceasca.
Mixati 4 oua intregi, 2 galbenusuri impreuna cu zaharul pana isi dubleaza volumul si sunt spumoase.
Incorporati uleiul, apoi laptele si vanilia.
Praful de copt il amestecam cu bicarbonatul, le stingem cu zeama de lamaie si le punem in compozitia de mai sus.
Adaugam ciocolata topita si rece, mixam bine.
Punem cacaoa, faina treptat si le amestecam bine.
Cele 4 albusuri le batem spuma cu un praf de sare, le incorporam in compozitia de mai sus, cu ajutorul unei palete, cu miscari lente.
Ungem cu unt si tapetam cu hartie de copt o tava de 24/37 cm, turnam compozitia de negresa si o nivelam.
O introducem in cuptorul incins, le 170 de grade, pentru 30-35 de minute.
Facem testul cu scobitoarea ca sa fim siguri cand este gata, o scoatem din cuptor si o lasam sa se raceasca.
Indepartam marginile, apoi o portionam. Eu am obtinut 18 bucati destul de mari.
Sosul de zmeura:
Zmeura o pasam cu blenderul, apoi o trecem prin sita ca sa indepartam semintele.
Piureul obtinut il amestecam cu zaharul, il punem pe foc si il fierbem 3-5 minute la foc mic.
Il luam de pe foc, adaugam coaja rasa de lime, il lasam sa se raceasca.
Frisca:
Frisca lichida si smantana reci, le mixam spuma.
La final incorporam zaharul pudra si vanilia.
Cu un pos, punem frisca pe fiecare bucata de negresa.
Le servim cu sos de zmeura si cu bobite de zmeura proaspata, daca mai aveti.
Sa aveti pofta!
Am avut de ales dintre aceasta negresa si tortul cu jeleu de zmeura, am ales tortul. Dar sigur aceasta prajitura va fi urmatoarea!
RăspundețiȘtergereEste foarte buna si negresa! Daca o pregatiti, o sa va convingeti!
Ștergere