Ingrediente:
Pentru blat:
- 5 oua
- 4 linguri zahar
- 4 linguri ulei
- 4 linguri iaurt
- 4 linguri sirop de gutui (eu am folosit de la Dulceata Gradinii)
- 1 lingurita praf de copt
- 1 lingurita vanilie
- 11 linguri faina
- un praf de sare
- 1 borcan cu mere rase pentru prajituri (300 gr)
- 1 borcan de gem de pere cu mere (300 gr)
- 1 varf de lingurita scortisoara macinata
- 200 gr smantana de tara
- 1 lingura zahar pudra
- 4 linguri sirop de gutui (eu am folosit de la Dulceata Gradinii)
- 1 lingura coaja rasa de lamaie
Blatul:
Galbenusurile le mixati spuma cu zaharul.
Incorporati siropul de gutui, uleiul si iaurtul.
Faina o amestecati cu praful de copt, o adaugati in compozitia de mai sus.
Puneti si vanilia.
Albusurile le bateti cu un praf de sare, pana devin spuma.
Le incorporati in compozitia de galbenusuri, cu ajutorul unei palete.
Tapetati cu hartie de copt o tava de 23/23 cm, turnati jumatate din compozitia de blat.
O introduceti in cuptorul incins, la 180 de grade pentru 6 minute.
Umplutura:
Intr-un bol amestecati merele rase cu gemul si scortisoara.
Scoateti dupa cele 6 minute blatul de la cuptor, puneti umplutura si o nivelati.
Turnati restul de blat, nivelati, bagati iar prajitura in cuptor.
O lasati pana se rumeneste frumos si este bine coapta.
Faceti testul cu scobitoarea si cand este gata o scoateti din cuptor. Cam 20-25 de minute dureaza pana este gata.
Frisca:
Smantana rece o mixati pana prinde putina consistenta.
Adaugati zaharul pudra, siropul de gutui si mixati in continuare pana obtineti o consistenta spumoasa.
La final puneti coaja rasa de lamaie si amestecati usor cu o paleta.
Puneti frisca peste prajitura rece, o intindeti bine, apoi cu un pieptan de bucatarie ii faceti un model.
O dati la rece 2-3 ore, apoi o portionati si serviti.
Pofta buna!
Delicioasa si tare parfumata prajitura ta! Servesc si eu virtual cateva bucati :)
RăspundețiȘtergereMultumesc tare mult!
Ștergere