Ingrediente:
- un cotlet de porc dezosat de circa 1 kg
- 2 rosii
- 150 gr cascaval
- 1/2 borcan de ciuperci taiate
- 1 lingura mustar
- 1 lingura ketchup dulce
- 4 linguri zeama de lamaie
- 2 linguri ulei
- sare
- piper
- boia de ardei dulce
- 1 lingurita ierburi de provence
- 2 catei de usturoi
Mod de preparare:
Spalati cotletul apoi il stergeti cu niste servetele.
Taiati felii cam de 2 cm grosime, dar nu pana jos, baza trebuie sa ramana intreaga.
Intr-un bol puneti mustarul, ketchup-ul, zeama de lamaie uleiul, sare, piper, boia de ardei, ierburile de provence si usturoiul curatat si zdrobit, amestecati bine.
Cu acest sos ungeti cotletul bine pe toate partile, inclusiv printre felii.
Il asezati intr-un vas, il acoperiti bine si il dati la frigider peste noapte. Daca doriti sa pregatiti imediat cotletul, sariti peste aceasta etapa.
Rosiile spalate le taiati felii pe rotund, potrivite.
Cascavalul il taiati felii mai grosute.
Ciupercile le spalati si le scurgeti bine.
Scoateti cotletul de la frigider, puneti intre felii rosii, cascaval si ciuperci, pana il terminati pe tot.
Il asezati intr-o tava mai micuta (sau un vas de ceramica), cam de lungimea cotletului ca sa nu se descafaca.
Turnati jumatate de pahar cu apa, il acoperiti cu staniol.
Il introduceti in cuptorul incins, la 190 de grade, pentru o ora si 20 de minute.
Dupa acest timp, il descoperiti si il mai lasati 20-30 de minute, pana prinde o crusta rumena deasupra.
Daca vi se pare prea multa zeama atunci cand il descoperiti, mai scoateti din ea. Eu am mai scos.
Cand este gata, il scoateti din cuptor, il lasati putin sa se racoreasca, apoi portionati si serviti.
Merge perfect cu o salata, cu muraturi, cu o garnitura de cartofi sau orez.
Daca nu il serviti pe tot imediat ce il scoateti din cuptor, ce ramane, il acoperiti atunci cald, pentru a nu se usca.
Pofta buna!
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu