Ingrediente:
Pentru aluat:
- 250 gr unt
- 2 oua
- 350 gr faina
- sare
Pentru umplutura:
- 2 cepe verzi
- 1 morcov
- 1 borcan mic de ciuperci intregi
- 450 gr carne tocata amestec (vita+porc)
- 2 linguri ulei
- sare
- piper
- boia de ardei dulce
- 1 lingurita rasa praf de usturoi
- 3 crengute patrunjel verde
- 1 ou pentru uns + mac
Mod de preparare:
Aluatul:
Intr-un bol puneti untul rece taiat cubulete.
Adaugati ouale, sarea, apoi faina, treptat si framantati cu mana.
Cand aluatul devine omogen si nelipicios, il inveliti in folie si il dati la frigider cat pregatiti umplutura.
Umplutura:
Ceapa verde curatata, o taiati rondele.
Morcovul curatat il dati pe razatoarea mica.
Ciupercile le spalati bine, le scurgeti de apa si le tocati.
Intr-o tigaie incingeti uleiul, adaugati ceapa, morcovul si le innabusiti 2 minute.
Adaugati carnea tocata, amestecati, apoi puneti si ciupercile.
Presarati sare, piper si boia dulce.
Picurati si putina apa, apoi lasati sa scada lichidul la foc potrivit.
Cand este gata umplutura, trageti tigaia de pe foc, adaugati praful de usturoi si patrunjelul verde tocat.
Lasati sa se racoreasca 10 minute.
Scoateti aluatul de la frigider, intindeti o foaie potrivit de groasa, apoi cu ajutorul unui bol mai micut, decupati cercuri.
Puneti pe o parte a cercului umplutura, iar cu cealalta parte veniti peste umplutura, apasati bine capetele cu furculita. La fel procedati cu toate.
Asezati placintelele pe o tava tapetata cu hartie de copt.
Bateti un ou spuma si cu un penson ungeti placintelele si le presarati cu mac.
Le introduceti incuptorul incins, la 180 de grade, pana se rumenesc frumos.
Cand sunt gata, se scot din cuptor, le lasati 5 minute la racorit, apoi puteti servi.
Se servesc simple, cu o salata, cu un sos de iaurt si ce va mai place.
Din aceasta cantitate mi-au iesit 9 bucati.
Pofta buna!
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu