Ingrediente:
Pentru blat:
- 6 albusuri (sau 4-5 oua daca nu aveti albusuri)
- 5 linguri zahar
- 4 linguri ulei
- 7 linguri faina
- 1 lingurita praf de copt
- 2 linguri zeama de lamaie
- 2 lingurite vanilie
- un praf de sare
Pentru crema:
- 600 ml lapte
- 2 linguri zahar
- 6 linguri amidon
- 70 gr ciocolata alba
- 60 gr unt
- 1 lime
In plus:
- 3 linguri gem de caise
- 120 ml frisca lichida
- coaja rasa de lime
- floricele din napolitana pentru decor
Mod de preparare:
Blatul:
Albusurile le mixati spuma cu un praf de sare.
Cand s-au intarit, adaugati zaharul, mixati bine, apoi uleiul.
Adaugati faina, praful de copt, zeama de lamaie, vanilia si amestecati cu ajutorul unei palete, pana sunt toate incorporate.
Impartiti compozitia in mod egal, in doua boluri.
Ungeti cu ulei si tapetati cu faina, o tava de 22/22 cm.
Turnati prima parte de compozitie, o introduceti in cuptorul incins, la 180 de grade, pentru 10 minute.
La fel procedati si cu cealalta foaie de blat.
Le lasati sa se raceasca.
Crema:
Intr-o cratita amestecati laptele cu zaharul si amidonul.
Transferati cratita pe foc, amestecati continuu cu un tel pana se ingroasa crema ca o budinca.
Dati cratita deoparte, adaugati untul si ciocolata alba rupta bucatele.
Amestecati bine.
Acoperiti crema si o lasati sa se raceasca.
Cand crema s-a racit, adaugati coaja rasa de lime si zeama.
Tapetati cu hartie de copt tava in care ati copt blaturile.
Asezati prima foaie de blat, o ungeti cu gem de caise.
Puneti cam 2/3 din crema, o nivelati, asezati a doua foaie, restul de crema si o nivelati.
Frisca lichida rece, o mixati spuma.
Puneti frisca deasupra, o intindeti bine, apoi presarati coaja rasa de lime.
Dati prajitura la rece 3-4 ore, apoi o portionati, decorati cu flori din napolitana si este gata de servit.
Pofta buna!
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu