Ingrediente:
Pentru blat:
- 4 oua
- 4 linguri zahar
- 4 linguri ulei
- 100 gr nuca macinata
- 3 linguri faina
- 1 lingurita praf de copt
- 2 lingurite vanilie
- un praf de sare
Pentru lemon curd:
- 4 lamai micute
- 3 oua
- 150 gr zahar
- 100 gr unt de 80% grasime
Pentru crema:
- 250 gr mascarpone
- 2 linguri zahar pudra
- 100 ml frisca lichida
- 3 jumatati de piersici din compot
- lemon-ul curd pregatit mai sus
Pentru decor:
- 100 gr ciocolata alba
- 30 ml frisca lichida
- 1 varf mic de colorant pudra rosu
Mod de preparare:
Blatul:
Galbenusurile le mixati cu zaharul pana se albesc, adaugati uleiul.
Incorporati faina, nuca macinata, praful de copt si vanilia.
Albusurile le bateti spuma cu un praf de sare, le incorporati in compozitia de mai sus.
Ungeti cu unt si tapetati cu hartie de copt o tava rotunda cu diamentrul de 26 cm, turnati compozitia si o nivelati.
Introduceti blatul in cuptorul incins, la 170 de grade, pentru 15-17 minute, pana trece testul scobitorii.
Cand este gata, il scoateti din cuptor si il lasati sa se raceasca.
Lemon-ul curd:
Lamaile spalate foarte bine, eu am folosit bio, le radeti coaja, apoi stoarceti zeama pe care o treceti printr-o sita.
Intr-un vas de inox puneti ouale cu zaharul, le amestecati bine cu un tel.
Adaugati zeama de lamaie si jumatate din coaja rasa de lamaie.
Transferati bolul pe baie de aburi, amestecati continuu, pana zaharul se topeste complet, iar crema se ingroasa.
Cand este gata, dati crema deoparte, puneti untul taiat cubulete si amestecati bine pana se incorporeaza.
Lasati sa se tempereze, apoi o acoperiti si o dati la frigider pana se raceste complet.
Crema:
Intr-un bol mixati mascarponele cu zaharul pudra.
Opriti 3 linguri de lemon curd, restul il puneti peste mascarpone, mixati.
Frisca o bateti spuma si o incorporati in crema de mai sus, cu ajutorul unei palete.
Jumatatile de piersici le taiati cubulete.
Blatul rece il asezati pe un platou, montati un inel detasabil in jurul sau.
Ungeti blatul cu lemon curd-ul oprit, puneti jumatati din crema, bucati de piersici, restul de crema si nivelati.
Decorul:
Ciocolata alba rupta bucatele, o amestecati cu frisca lichida si le transferati pe baie de aburi.
Amestecati continuu pana ciocolata este complet topita.
Turnati usor ciocolata topita peste prajitura.
Opriti putina ciocolata topita, puneti colorant rosu si cu un pos cu varful mic, faceti cateva puncte.
Cu ajutorul unei scobitori faceti modelul.
Dati prajitura 3-4 ore la frigider sau chiar peste noapte.
O scoateti de la rece, indepartati inelul, portionati si serviti!
Sa aveti pofta!
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu