Ingrediente:
- 1 kg ficatei de pui proaspeti
- 2-3 linguri faina alba
- 1 lamaie mica
- 1 catel de usturoi
- 6 linguri cognac
- sare
- piper
- 1 lingurita oregano uscat
- 3 linguri ulei
- patrunjel verde
Mod de preparare:
Ficateii ii puneti in apa rece 20 de minute.
Dupa acest timp ii curatati de pielite sau alte impuritati, ii treceti pe sub un jet de apa si ii lasati la scurs intr-o sita.
Pe o farfurie puneti faina, tavaliti ficateii bine scursi, prin faina.
Incingeti uleiul intr-o tigaie, dati drumul la ficat.
Ii rumeniti la foc potrivit, pe toate partile, 7-8 minute.
Dati focul la mai mic, presarati sare, piper, oregano, pisati si usturoiul curatat.
Amestecati, ii lasati cam 2 minute sa ia din aroma condimentelor.
Adaugati o lingurita coaja rasa de lamaie si zeama de la lamaie.
Amestecati iarasi si turnati cognacul.
Lasati sa se evapore alcoolul, sa prinsa o usoara crusta ficateii si trageti tigaia de pe foc.
Presarati patrunjel verde tocat deasupra si serviti.
Sa aveti pofta!
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu