Ingrediente:
Pentru prajitura:
- 4 oua
- 120 gr unt
- 120 gr zahar
- 100 gr ciocolata alba
- 130 gr faina
- 3 linguri zeama de lamaie
- coaja rasa de lamaie
- 1 lingurita cu varf praf de copt
- 2 lingurite vanilie
- un praf de sare
- 1 mana visine fara samburi
- 1 mana afine
Pentru crema:
- 200 gr smantana de tara
- 150 ml frisca lichida
- 2 linguri zahar pudra
- 2 linguri zeama de lamaie
Mod de preparare:
Prajitura:
Topiti pe baie de aburi untul, iar in alt bol, puneti ciocolata alba si o topiti.
Le lasati sa se tempereze.
Galbenusurile le mixati cu zaharul pana se albesc.
Adaugati untul topit, mixati, apoi ciocolata topita.
Cerneti faina, o amestecati cu praful de copt, le incorporati in compozitia de galbenusuri.
La final puneti coaja si zeama de lamaie, vanilia.
Albusurile le bateti spuma cu un praf de sare.
Acestea le puneti peste compozitia de galbenusuri, amestecati usor cu o paleta.
Tapetati cu unt si faina o tava rotunda, cu diametrul de 26 cm.
Turnati compozitia, o nivelati.
Deasupra puneti visine si afine.
Introduceti tava in cuptorul incins, la 170 de grade, pentru 25-30, pana trece testul scobitorii.
Cand este gata, o scoateti din cuptor si o lasati sa se raceasca.
Crema:
Mixati frisca lichida rece putin, adaugati smantana rece, zaharul pudra.
Mai mixati pana obtineti o consistenta spumoasa.
La final puneti zeama de lamaie, amestecati cu o paleta.
Cu un pieptan de bucatarie, faceti un model de valuri.
Decorati cu afine, frunze de menta si floricele din napolitana.
O portionati si serviti!
Pofta buna!
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu