sâmbătă, 10 noiembrie 2018

Salata cu ton, avocado si mozzarella

De multe ori parca ne saturam de toate mancarurile si vrem altceva. Sa fie o salata cu ton? De ce nu, mai ales ca, mai este foate putin si incepe postul Craciunului si in acest post este dezlegare la peste, destul de des. Bine, pentru post renuntati la mozzarella, in rest este numai buna asa. Satioasa, daca mananci o portie ceva mai mare, mai pui alaturi si o felie de paine prajita si nu mai ai nevoie de nimic.

Ingrediente:
  • frunze de salata verde
  • 1 avocado 
  • 150 gr ton in suc propriu
  • 8-10 rosii cherry
  • 4 linguri boabe de porumb
  • 150 gr mini mozzarella
  • sare
  • piper alb
  • 2 linguri zeama de lamaie
  • 2 -3 linguri ulei de susan
  • crema de otet balsamic
Mod de preparare:
Taiati avocado pe jumatate, indepartati samburele si cu o lingura scoateti miezul, cu grija sa nu il zdrobiti.
Il taiati cuburi mai mari si il stropiti cu zeama de lamaie.
Rosiile cherry le taiati pe jumatate, le adaugati peste avocado.
Puneti si porumbul, amestecati usor.
Frunzele de salata le spalati si le uscati bine cu servetele.
Rupeti salata, o asezati pe un platou, apoi puneti amestecul cu avocado.
Desfaceti tonul, scurgeti lichidul, il puneti cu o furculita din loc in loc.
La final dati drumul bilutelor de mozzarella.
Uleiul de susan il amestecati cu sare, piper, apoi il imprastiati pe platoul cu salata.
Crema de otet balsamic o puneti la sfarsit, atat cat va place.
Deci, salata este gata si poate fi servita!
Pofta buna!




Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu