Ingrediente:
Pentru aluat:
- 100 gr unt
- 1 ou
- 240 gr faina
- 3 linguri apa rece
- sare
Pentru umplutura:
- 1 piept de pui fara piele si os
- 300 gr ghebe fierte
- 1 ceapa verde
- 150 gr mozzarella
- 1 ou
- 3 linguri lapte
- 2 felii de ardei kapia
- sare
- piper
- boia de ardei dulce
- busuioc uscat
- 1 catel de usturoi
- 4 linguri ulei
- 1 lingura susan
Mod de preparare:
Aluatul:
Intr-un bol puneti untul rece, taiat cubulete, oul si sarea.
Le amestecati putin cu o paleta, apoi puneti faina treptat si apa.
Framantati pana obtineti un aluat omogen.
Pregatiti o tava dreptunghiulara de tarta.
Presarati faina pe masa de lucru, intindeti din aluat o foaie potrivit de groasa.
Asezati-o in tava, presati usor cu degetele si pe margini, o intepati cu furculita. Daca aveti susplus peste tava, il indepartati cu un cutit.
Dati tava cu aluat la frigider.
Umplutura:
Pieptul de pui il spalati, il stergeti cu niste servetele si il taiati bucatele mai mari.
Incingeti 2 linguri de ulei intr- tigaie, puneti puiul, presarati sare, piper, boia dulce, busuioc si usturoiul tocat marunt.
Il rumeniti bine pe toate partile, pana isi lasa tot lichidul. Cand este gata, trageti puiul deoparte si il lasati sa se racoreasca.
Ghebele le tocati marunt, iar ceapa verde o taiati rondele.
Incingeti in alta tigaie 2 linguri de ulei, adaugati ghebele si ceapa verde.
Le innabusiti 1-2 minute, apoi turnati 1 canita cu apa.
Presarati sare, piper, lasati sa scada totul la foc potrivit.
Cand este gata, trageti tigaia deoparte, lasati sa se raceasca.
Mozzarella o taiati cubulete, la fel si ardeiul kapia.
Scoateti tava cu aluat de la frigider, turnati amestecul cu ghebe, il nivelati, apoi puneti puiul.
Puneti bucatile de mozzarella, ardeiul kapia.
Oul il bateti spuma cu cele 3 linguri de lapte, il turnati peste tarta.
La final presarati susanul.
Introduceti tarta in cuptorul incins, la 180 de grade, pana se rumeneste frumos si este bine patrunsa.
O scoateti din cuptor cand este gata, o lasati 5 minute sa se racoreasca, apoi puteti servi.
Daca nu o serviti imediat pe toata, cand este calduta, o acoperiti cu folie alimentara, pentru a nu se intari puiul.
Sa aveti pofta!
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu