sâmbătă, 23 martie 2019

Piept de curcan cu ciuperci si bacon, gratinat

Astazi va las o idee de reteta pentru pranz, cina sau o masa in familie. Este aproximativ pe gustul tuturor, nimic pretentios sau sofisticat, dar foarte bun. La noi in casa au mare succes genul acesta de preparate.

Ingrediente:
  • 600 gr piept de curcan feliat
  • 250 gr ciuperci la borcan
  • 150 gr ghebe congelate
  • 1 ceapa
  • 2-3 linguri suc de rosii de casa
  • 1 catel de usturoi
  • 200 gr mozzarella
  • 8 fasii bacon
  • sare
  • piper
  • boia de ardei dulce
  • cimbrisor uscat
  • 1 lingura rasa amestec natural de legume 
  • 2-3 linguri ulei de rapita (sau oricare altul)
Mod de preparare:
Spalati bucatile de curcan, le stergeti bine cu niste servetele.
Le puneti intr-un bol, presarati sare, piper, boia dulce, cimbrisor si o lingura ulei de rapita.
Amestecati bine, lasati pieptul deoparte.
Ciupercile spalate si ghebele decongelate, le taiati bucati potrivite.
Ceapa curatata o tocati marunt.
Incingeti 2 linguri ulei de rapita, adaugati ceapa, o sotati 1 minut.
Puneti amestecul de ciuperci, mai sotati 1 minut, apoi turnati o canita cu apa.
Presarati sare, piper si amesecul de legume.
Amestecati din cand in cand.
Cand lichidul a scazut bine, adaugati sucul de rosii si usturoiul curatat si pisat.
Mai lasati cam 1 minut pe foc, apoi trageti tigaia deoparte.
Incingeti un grill, rumeniti bucatile de piept, pe ambele parti, le scoateti pe un platou.
Mozzarella o taiati cubulete.
Luati doua vase mai micute de ceramica (sau unul mai mare), puneti ciupercile in mod egal in ambele vase.
Asezati bucatile de piept de curcan, apoi fasiile de bacon.
Deasupra presarati mozzarella taiata.
Introduceti vasele in cuptorul incins, la 190 de grade, pana se topeste mozzarella si prinde o crusta frumoasa.
Cand sunt gata, le scoateti din cuptor, le lasati putin la racorit si serviti.
Puteti savura preparatul cu muraturi, o salata, piure sau un orez cu parmezan asa cum am ales noi.
Sa aveti pofta!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu