Ingrediente:
- 150 gr hribi decongelati
- 150 gr ton in suc propriu
- 1 ceapa mica
- 1 catel de usturoi
- 100 gr gorgonzola dolce
- 200 ml smantana de gatit
- 150 gr tagliatelle
- 1 lingura ulei de rapita (masline)
- sare
- piper
- cimbrisor uscat
- 1 lingura parmezan ras
- patrunjel verde
Mod de preparare:
Intr-o cratita mai mare puneti apa, sare, o transferati pe foc.
Cand apa incepe sa clocoteasca, adaugati pastele, le lasati sa fiarba la foc potrivit, atat cat scrie pe ambalaj.
Intre timp pregatiti sosul.
Hribii decongelati ii taiati bucati potrivite.
Tonul il desfaceti si scurgeti tot lichidul, il maruntiti usor cu o furculita.
Ceapa curatata o tocati marunt, usturoiul curatat il taiati pe jumatate.
Incingeti o tigaie, puneti uleiul de rapita, ceapa, usturoiul si hribii.
Sotati totul la foc potrivit, cand scade lichidul mai adaugati apa calduta, pana ceapa este bine patrunsa.
Adaugati tonul maruntit, sare, piper si cimbrisorul.
Usturoiul il indepartati.
Amestecati bine, apoi turnati smantana lichida si jumatate din cantitatea de gorgonzola, taiata bucatele.
Presarati si parmezanul.
Amestecati bine si cand sosul incepe sa clocoteasca, incorporati pastele scurse de apa si dati focul mai mic.
Mai lasati totul 1-2 minute pe foc, nu mai mult.
Stingeti focul, puneti restul de gorgonzola taiata, din loc in loc si lasati sa se topeasca.
Presarati patrunjel verde, tocat, deasupra, apoi serviti.
Sa aveti pofta!
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu