Ingrediente:
Pentru muschiulet:
- 1 muschiulet de porc
- 1 lingura cu varf iaurt
- 1 lingurita mustar Dijon
- 1 lingura ulei de rapita (sau care va place)
- sare roz de Himalaya
- piper
- boia de ardei dulce
- cimbrisor uscat
Pentru salata:
- 100 gr cuscus (am folosit de la Sano Vita)
- 150 ml apa
- 5-6 frunze de salata
- 1 ardei kapia
- 1 ardei galben
- 2 castraveti
- 3 rosii de gradina
- sare roz de Himalaya
- piper
- zeama de la 1/2 lamaie
- 2-3 linguri ulei pentru salata (am folosit de la Sano Vita)
Mod de preparare:
Muschiuletul:
Spalati carnea, apoi o stergeti cu niste servetele.
O taiati felii, cam de un deget grosime.
Intr-un vas amestecati iaurtul cu mustarul si ulei, apoi adaugati sarea, piperul, boiaua dulce si cimbrisorul.
Puneti carnea in acest amestec, invartiti bine.
Acoperiti bolul cu carne si il dati la rece o ora.
Dupa acest timp, incingeti o tigaie grill.
Rumeniti bucatile de muschiulet pe ambele parti, la foc potrivit, le scoateti pe un platou cand sunt gata.
Apa o puneti intr-un vas, o transferati pe foc pana incepe sa clocoteasca.
Rasturnati cuscus-ul intr-un vas, presarati sare, piper, apoi turnati apa clocotita.
Amestecati bine, acoperiti cu un capac.
Lasati sa absoarba tot lichidul, dar mai amestecati din cand in cand.
Salata spalata, o rupeti bucati.
Ardeiul galben si kapia, ii curatati de cotor, seminte si ii taiati cuburi mai mari.
Rosiile le curati de cotor, le taiati bucati potrivite.
Castravetii curatati (sau nu) il taiati in doua pe lungime, apoi ii feliati.
Intr-un vas amestecati toate legumele pentru salata, apoi cuscus-ul.
Presarati sare, piper, stoarceti zeama de lamaie, iar la final stropiti cu ulei pentru salata.
Amestecati usor.
Puneti pe un platou salata, bucati de muschiulet si serviti.
Sa aveti pofta!
PS: Puteti pune in salata ceapa verde si alte legume, in functie de ceea ce va place, nu trebuie neaparat sa respectati aceasta reteta.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu